úterý 30. června 2015

Zelená radost...

... (nejen) pro naše děti. Už kvůli toho jsem chtěla mít na zahradě alespoň malé políčko, na němž bychom mohli pěstovat zeleninu a bylinky. Aby děti viděly, že se řepa, mrkvička, cibulka, .... hrášek nepěstuje v hypermarketu. Aby viděly, jak vzniká nový život. Aby pochopily, že nejen člověk a zvířata potřebují k tomu, aby žili, vodu a "stravu". Aby poznaly, že aby člověk mohl sklízet úrodu a dobroty, měl by pro to něco udělat :-)

A tady je náš letošní hrášek. Letos se vyvedl. Tak velké rostliny nám ještě nikdy nenarostly. Možná jsme letos zvolili vhodnější opěrný systém, kdo ví... hlavně že chutná :-) 


Krásné dny

Anička

9 komentářů:

  1. Přesně, Aničko, aby děti viděly, jak roste a jak chutná čerstvě utržený a taky, co to dá práce ze semínka vypiplat rostlinku, co péče a zalévání.. Ale holky jsou nadšené, nejmladší hlavně při sklizni. Ty starší už chtějí vlastní záhonek, pak hrdě nosí vlastní sklizeň, byť maličkou..
    Krásné prázdniny!
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  2. :) jj je to tak, souhlasím! Já si vždycky vzpomenu jak jsme se sestrou měli taky malé políčko a pěstovala jsem tam ředkvičky a tatínek jednou přišel, že to mám hezké, prohrabal je rukama. Nu ale mě se to zdálo že mi to pokazil a tak jsem ty ředkvičky jednu po druhé znovu zasadila :-DDD. Už tehdy zde byl cítit smysl pro detail. No ale ten výsledek si dovedeš představit že? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, tak to jsi mi teď připomněla, jak jsme kdysi s kamarádkou, s jejímiž rodiči měli ti naši společně zahradu, hrozně důležitě pěstovaly cererit. Myslely jsme si, že je to odborný název pro celer :-) Až jednou, když jsme ten náš cererit (pro nezaujaté - granulované hnojivo) před mým otcem tak důkladně zalévaly a on se zeptal, co to tam máme zaseto, pochopily jsme, že jsme vedle jak ta jedle :-))) A pokud jde o protrhávání ředkviček, řepy, mrkve ap. - to dodnes nedokážu, nemám srdce ty rostlinky pak vyhodit - dělá to za mě můj muž (a já část z protrhaných rostlinek znovu zkouším zasadit a většinou se zadaří a vyrostou :-))

      Vymazat
  3. I můj syn miluje hrášek..krásné léto Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dobré pěstovat v dětech zálibu v ovoci a zelenině od útlého dětství - a přes vlastní zahrádku to jde (alespoň u nás) snáz než přes výlohy v hypáči :-)

      Vymazat
  4. Awesome work.Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading.Thanks for the share

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna