úterý 26. května 2015

Zahrada koncem května...

... zachycená objektivem ještě před velkými májovými dešti :-)








Mějte se krásně

Anička

31 komentářů:

  1. Krásná ranní procházka vaší zahradou Aničko. Jsi pilná zahradnice :o).
    Pěkné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, momentálně jsem moc pilná zahradnice nebyla... skolila mě nějaká viróza :-( Ale skrze obrázky a hlavně komentáře k nim jsem si zvedla náladu :-) Díky! A.

      Vymazat
  2. Nádhera jedním slovem..Klobouk dolů ...Ila

    OdpovědětVymazat
  3. Krása....takový balzám na duši tam být... Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji! Těší mě, že je to balzám nejen pro mou duši :-))

      Vymazat
  4. Krásné! A teď mi řekni, kde na to všechno bereš čas???!!! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, asi budu náměsičná :-)... A nebo mám hodného manžela, který mi doma se vším hodně pomáhá a tak se mohu hodně věnovat i svému třetímu "dítěti" :-)

      Vymazat
  5. Aničko, moc hezké!!! Pomalu jsem si prošla všechny fotečky. V reáklu je to vždycky ještě hezčí než na fotu a tolik zeleně... to jsem ve svém živlu :-))). Ať se dařé a rozrůstá botanická zahrada :-)))), Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, děkuji já i má "botanická zahrádka" :-) A.

      Vymazat
  6. Anička, krásne. Máš veľkú, krásnu záhradu. Strašne veľa druhov drevín a rastlín tam máš. Vidno, že ťa to baví. :):)
    Krásny deň. Dana :):)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, já bych brala ještě větší, na kterou jsem byla zvyklá u rodičů :-) A ano, jsem sběratel :-))

      Vymazat
  7. Ani, zahradu máš úúúžasnou. Moc zdravím Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anny, děkuji. Moc mě těší, že se mé zahradní dítko líbí i dalším :-)

      Vymazat
  8. Majstrovsky kúsok !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, tak to určitě ne :-) K mistrovství vede ještě dlouhá cesta :-))

      Vymazat
  9. Aničko, máte fakt krásnou zahradu. Za pár let to bude opravdová Anglie.

    OdpovědětVymazat
  10. Aničko, to je jedním slovem NÁDHERA. Je za tím hodně práce, ale taky lásky k rostlinám, je to vidět.
    Ani, prosím, jak se jmenuje ten převislý stromek na poslední fotce?
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, děkuji za poklonu. Zahrady mě hodně baví :-) Převislý strom, na který se ptáš, je převislý kultivar moruše bílé "Pendula" (Morus alba "Pendula"). Bližší info o něm i jeho plodech najdeš tady: http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2014/06/morusky.html. My jsme z něj nadšení, každý rok je obsypaný hromadou slaďounkých "morušek", které mají hlavně děti hodně rády a díky svému převislému vzrůstu i obrovským listům vypadá nádherně od jara do zimy (vlastně do jara, protože i bez listí vypadá krásně) :-)

      Vymazat
    2. jo jo Ani, díky. tuhle jsem si koupila po vzoru Šárky (sar) a oni mi bohužel poslali zřejmě strom, už má aspoň dva a půl metru, je košatý, ale už nám to neva a letos budeme mít první morušky, už kvete. moc se těším. už ho máme 4 roky a teď se konečně dočkáme.
      Majka

      Vymazat
  11. Aničko, už to tady je víckrát, ale jiné slovo neznám - NÁDHERA. Aspoň ze čtvrtinky bych někdy chtěla takovou zahradu taky mít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, děkuji za velkou poklonu. Zahrada se stala mou velkou vášní :-)

      Vymazat
  12. Jsem další ze zástupu těch, kteří musí pokorně smeknout před touto zahradou. Je vkusná, praktická a velmi, velmi hezká. A je na ni vidět jeden prvek, který je u nás vzácný. Je to kruh volné, ničím nezamulčované půdy pod solitérním stromem v trávníku. Moc se mi to líbí, jako i další zahradnické příspěvky tohoto blogu. Díky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, díky za návštěvu i poslední včerejší komentář, který jsem k tomuto příspěvku dostala. Velmi si toho vážím - články Pavla Chlouby nejen v mém oblíbeném časopise Flóra na zahradě totiž patří mezi mé nejoblíbenější. Nutí mě přemýšlet nad tím, co na zahradě konám, porovnávat to s vlastními zkušenostmi a s odstupem času i hodně přehodnocovat (mám na mysli např. používání mulčovacích netkaných textilií). A také mě velmi inspirují. Poklony od člověka z branže, o jehož zahradnickém umu jsem si již tolikrát mohla přečíst, si tak jako "pokročilý laik" cením dvojnásob. Je pro mě velmi cennou zpětnou vazbou, že jdu správným směrem. Já VELMI DĚKUJI, Pavle!

      Vymazat
  13. Aničko to je fakt paráda. Zahrada je čím dál krásnější. Je vidět, že všechno co uděláš, děláš s láskou. Měj se krásně Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, děkuji. Vážím si toho, co si napsala. Jsem přesvědčená o tom, že když to, co děláme (a nemám teď na mysli jen zahrady), děláme s láskou, zaujetím pro věc, nadšením, musí se to projevit v konečném výsledku.

      Když jsem kdysi začínala jako lektor a bavila jsem se se svými zkušenějšími kolegy o úskalích této profese, řekli mi jednu věc - abych zapálila účastníky kurzu, musím sama hořet. Myslím, že je to univerzálně použitelné pravidlo i pro jiné oblasti našeho pracovního i nepracovního počínání, chceme-li cokoliv dělat dobře, musíme pro věc hořet.

      Jsem moc ráda, že jsem si začala zahradu fotit prakticky od začátku (někdy musím udělat nějakou retrospektivu ještě s úplně prvními fotkami PŘED). Je neuvěřitelné, kolik už zahrada "ušla" cesty, i když má teprve 3 roky...

      Pavel Chlouba (viz komentář výše) nedávno psal v jednom ze svých příspěvků jednu krásnou věc - "....už těm zedníkům, podlahářům a malířům pokojů až tak nezávidím. Jejich dílo je sice patrné hned, ale snad jenom u zahradníků je tak krásně dynamické a proměnlivé. A tím vlastně motivuje každého zahradního nadšence, aby se v březnu těšil na duben, v dubnu na květen, v květnu na červen a tak dále. Lidé, kteří podlehli kouzlu zahradničení se tedy pořád na něco těší. A kdo se těší a maká, rozhodně nemá čas na lumpárny. A tak by to mělo být." Z duše mi promluvil :-)

      Měj se krásně A.

      Vymazat
  14. Aničko, zahrada je kouzelná ....je v ní vidět pořádný kus práce, tvořené srdíčkem
    Jana

    OdpovědětVymazat
  15. Moc hezké, a teď po dešti určitě krásně popojede ... chybí jí jediné ... mavuň ;-) ... už si troufám říct, že je schopná přepravy, tak pošli adresu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joli, díky, díky :-) Adresu pošlu do mailu. Měj se krásně A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna