neděle 12. dubna 2015

Oblouk z vrbového proutí...

O tom, že se mi líbí zahradní oblouky a obelisky, už jsem vám psala loni v létě. A o tom, jak mi učarovalo různé zahradní tvoření z proutí, jsem se vám zmiňovala nedávno. Když se spojí obojí dohromady, může vzniknout celá řada zajímavých zahradních projektů spojujících krásu s užitkem. 

Nemáte se přes léto před sluníčkem kam schovat do stínu? Vyrobte si proutěný altánek a chcete-li jako bonus navíc i zeleň, založte si jej třeba z čerstvého vrbového proutí. Sháníte pro své popínavky levné opory, které dobře zapadnou do okolní výsadby? Vyrobte si proutěný oblouk. Přemýšlíte-li o pěkném útočišti pro své ratolesti, vyrobte jim "zelené" proutěné iglů. Chcete jen zajímavý stromeček do venkovní nádoby ke vstupním dveřím či na terasu, ale nechcete za něj utratit jmění? Vysaďte si do nádoby pár vrbových proutků, které do sebe vpletete tak, aby vytvořily pomyslný kmínek...

Zkrátka a dobře z proutí (nejen toho vrbového, u kterého musíme počítat s tím, že se s nejvyšší pravděpodobností opravdu po zastrčení do země zazelená a poroste) se dají na zahradách dělat hotová kouzla.

 Zdroj obrázků: Pinterest

Zdroj obrázků: Pinterest

I já jsem malinko zkoušela kouzlit. Toto je mé první z několika plánovaných motání proutků na zahradě. Zahradní oblouk, ke kterému bych si ráda vysadila plamének tangutský, až se mi opora obalí do zelených větviček.


K mému velkému údivu manžel vůbec neprotestoval, když uviděl mé "veledílo" z proutí vrby jívy poprvé na vlastní oči. Naopak se mu ten nápad zalíbil :-) A proto se mnou ochotně vyrazil k řece na další proutky a oblouků vznikne za sebou hned několik :-) Oblouky by měly být jedním z opatření, jak si trochu odclonit výhled z terasy na kompostéry umístěné u plotu za za zeleninovou zahrádkou.

A co vy a proutky? Líbí se vám tohle zahradní prouťaření? :-)

Krásné jarní dny

Anička

7 komentářů:

  1. Nádhera.,...to se moc líbí i mně.. třeba si něco podobného taky jednou uděláme na zahradě..děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Tak ať se podaří k vaší spokojenosti :-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Nádhera.,...to se moc líbí i mně.. třeba si něco podobného taky jednou uděláme na zahradě..děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. Až se jednou oblouky zazelenají, tak to bude krása :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ano Aničko, vrbové prvky na zahradě se mi líbí moc. Stojí za to podniknout tu práci a něco zajímavého si vytvořit. Přeji zábavnou tvorbu. Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, díky za návštěvu :-) Zábava je to každopádně :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna