pondělí 30. března 2015

Velikonoční slepička ze sena...

... vyrobená na našem posledním kreativním podvečeru v obci už se u nás pomalu zabydluje :-) Výroba dekorace ze sena pro mne byla premiérou. Do poslední chvíle jsem nevěděla, zda to, co chci vyrobit, nakonec vznikne, resp. zda tu slepičku v mém výtvoru neuvidím jen já... Nakonec se ale podařila i s křídly :-)

Kromě sena a silnějšího provázku jsem k výrobě slepičky použila jako základ karton (ze staré použité krabice), z něhož jsem vystřihla tvar slepičky. K tomuto základu jsem pak postupně z obou stran přikládala seno a průběžně obtahovala provázkem "cik cak" kolem celého těla. V místech, která jsem chtěla mít baculatější, jsem přidávala sena více, v místech, která měla zůstat štíhlejší, naopak méně. Hlavičku jsem vyrobila zvlášť (hrst sena uvázala do kuličky a pak přichytila k tělu). Dozdobeno je plstí/filcem silnější tloušťky a černými korálky (oční čočka). Plstěné části a korálky jsem připevnila tavnou pistolí.

Nezbývá než poděkovat hodné paní učitelce ze školky, která dodala pytel sena i staré kartóny a dobrou radu navíc :-)

Tak tady je, má prvotina :-)


Krásný (i když asi propršený) den

Anička

20 komentářů:

  1. Aničko, to je krásné, mít seno, tak do toho jdu také. Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, to stejné jsem řešila snad posledních pět let :-) A teď, když už ho mám od "domácího pěstitele", tak jsem na něj narazila i v drogérii DM (mezi potřebami pro chov domácích zvířat) a usuzuji tak, že by se dalo koupit i v chovatelských potřebách :-))

      Vymazat
  2. Aničko, zrovna včera v Toulavé kameře ukazovali jednu tvořivou paní jak vypracovává slepičky, zajíčky ze sena. Měla to moc krásné a také říkala jak si uchovává seno, které je nejlepší (otava) a různé jiné rady. Avšak tvá slepička je kouzelná :o). Krásné tvoření přeji... Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já už jsem toulavou kameru neviděla ani nepamatuji... Budu se muset podívat, zda se dá zhlédnout i ze záznamu na internetu.... Díky za kompliment složený mé velikonoční pipi :-)

      Vymazat
  3. Aničko - krásná, jen zakdákat.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... a roztáhnout křídla, Ivo :-) Což už se dneska ráno stalo. Spustila se taková průtrž mračen, že milá pipka vyletěla z okna směrem do zahrady :-) Ale už je zase na místě, mně neuteče :-)

      Vymazat
  4. Aničko,
    ta se ti teda povedla, je jako živá ;-)
    Ze sena jsem ještě netvořila, asi i protože to není zrovna dostupný materiál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Ilonko, už jsem psala Ivě výše - seno se dá pořídit i v chovatelských potřebách a včera jsem na něj narazila dokonce i v DM v oddělení potřeb pro domácí zvířectvo :-)

      Vymazat
  5. ANIČKO, TA TEDY JE!!! krásná, moc se ti povedla..Já nestačím zírat, jak denně tvoříš takové krásné věci...díky za inspiraci a přeji krásné jarní dny..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Inko, děkuji za vystřižené poklony a přeji krásné jarní tvoření i Tobě Anička

      Vymazat
  6. Aničko, co mi to děláš? Na co sáhneš, to ti jde a tak krásně nás inspiruješ. Díky díky díky. Mám umotrané 4 věnečky a háčkuju vajíčka jak divá. Dnes si dcerka odnesla aranžmá do školy a paní učitelka byla nadšená. Dcera byla jediná z celé třídy, kdo reagoval na prosbu paní učitelky, zda by děti něco přinesly, aby si velikonočně děti vyzdobily třídu.
    Sousedům sedí před domem zajíček ze sena a dcerky se do něj zamilovaly. Že bychom zkusily aspoň slepičku? Ta tvá je krásná:-)
    Krásné tvoření.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, díky za další "vyznání" .-)) Pokud se do výroby slepičky s holkami pustíte, tak ať jde práce od ruky a slepičku obdivují nejen sousedi se zajíčkem od naproti :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  7. Krásná slepička, povedla se :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkná slepice, já chci takýýýýýýýý. Tolik zajímavého i obyčejného materiálu a technik, ale kde na to brát ten čas. Alespoň je kam se na to chodit koukat :-)))))))))))))))))))))))))))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Však nemusí být všechno letos, viď? :-)

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. Děkuji :-) A jak umí ve větru lítat... To bys teprve koukala! :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna