pátek 6. února 2015

Puntíkování bez puntíků...

... i tak by se dala nazvat má včerejší snaha o další "množení" puntíků u nás doma. A nebo také - proč dělat něco jednoduše, když to jde i složitě :-) 

Vázičku, kterou jsem si vyrobila z velké zavařovací sklenice od okurek, jsem tady už ukazovala. Když mě před pár dny naplno polapila puntíková mánie a já přemýšlela, čemu všemu kromě nových potahů na jídelní židle a stínidla nad konferenčním stolkem ještě puntík dát, přišla mi na mysl právě tato vázička.

Nejprve jsem chtěla malovat bílá kolečka na vázičku ručně pomocí šablonky z papíru. Barva ale prosakovala a kolečka tak nebyla přesně "vykroužená", jak jsem si přála. Nebylo nic jednoduššího, než nevydařená kolečka schovat pod nánosem černé barvy. A zkusit to jinak. 

Po vyschnutí jsem na sklenici přilepila kolečka vystřižená ze samolepící tapety (čirou náhodou mám doma kousek šedé a bílé v matu) a štětcem přes ně i kolem nich pruh sklenice natřela bílou barvou. 

Když jsem po vyschnutí opatrně kolečka ze samolepky sundala, vykoukla na mne černá kolečka v bílém podkladu. Působivé.... Kdyby se ovšem barva opět nedostala pod tapetu a tvar koleček neznetvořila...

Takže jsem opět kolečka zatřela barvou - tentokrát bílou. V místech, kde byla kolečka, jsem záměrně nedávala stejný počet vrstev jako v okolí, takže malinko prosvítají. Vypadá to docela pěkně a zajímavě. I když...


Možná by to chtělo nakoupit černou samolepící tapetu a vystřihnout černá kolečka a vlepit je do míst, kde byla předchozí...

Tak si říkám, nebylo by to snazší, kdybych rovnou začala od konce? :-)))

Taky vám to někdy v hlavě občas tak dobře šrotuje jako mně? :-))

Krásný den

Anička

4 komentáře:

  1. Anička, to sa mi na Tebe páči, že Ťa neodradili prvotné neúspechy a že si to dotiahla do zdárneho konca. Ahoj a pekný deň. Dana

    OdpovědětVymazat
  2. No teda ty jsi ale šikovnááááá






    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna