pátek 9. ledna 2015

Recyklace starých dřevěných přepravek...

..., které jsem zakoupila u jedné paní na Mimibazaru, přišla téměř ve stejnou chvíli jako výmalba obývacího pokoje za jídelním stolem (tu vám ukážu zase příště). 


S velkým napětím jsem očekávala, v jakém stavu se budou dřevěné přepravky v zaslaném megabalíku nacházet. Výsledek byl ale celkem uspokojivý. A když jsem vzala do ruky štětec a tmavší odstín šedého balakrylu, srdíčko jen zaplesalo :-) 

Manžel sice mudruje, co to domů zase tahám za krámy, že to u nás za chvíli bude jako ve vetešnictví.... a chtěl mi přepravky ještě před nátěrem barvou odnést do garáže... Haha... Nedala jsem je z ruky :-) A jsem navýsost spokojená. Dlouho jsem se po takových dřevěných přepravkách sháněla. Po nových či starších zachovalých. A byl to celkem problém nějaké takové si za rozumnou cenu opatřit. 

Takhle velké přepravky v novém vydání by mě stály o dost víc, než kolik jsem byla ochotna za ně utratit... Ale chtěla jsem je moc... Tak jsou... i když starší. 

Já si stejně s těmi recyklacemi užiju víc legrace a zábavy než s novými, hotovými věcmi, kterým už nemohu předat něco ze sebe, pod které už se prostě nemohu "podepsat"... :-) A mám pocit, že s sebou nesou nějaký příběh, že mají, jak se říká "duši". Nové věci potřebují nejdřív pořádně "zabydlet"... No tak doufám, že v těch našich někdo neskladoval mrtvoly... :-)

Renovované přepravky budou sloužit jako megaboxy na hromadu dětských hraček, které mají děti věčně roztahané po celém obývacím pokoji. Trochu jsem díky tomu přeuspořádala spodní skříňky "obývací stěny". Do budoucna (až děti trochu povyrostou) mám pak slíbeno přeinstalování televize a krbu na bioalkohol směrem níž. 

Aby se s přepravkami dobře manipulovalo, ať už při hře, tak při úklidu, zaúkolovala jsem svého hodného muže k instalaci koleček (zakoupeny v IKEi), tak snad budou :-) Já jsem pro změnu slíbila, že všechny hřebíky, kterými jsou bedny stlučeny, vlastnoručně vytáhnu a místo nich navrtám nové vruty... Život je boj :-) 

A nakonec jeden srovnávací obrázek pro milovníky "před" a "po" :-)


Mějte se krásně

Anička

18 komentářů:

  1. Aničko, vypadají úžasně! ;-) A na hračky jako stvořené. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, takové a a podobné používáme v práci na přepravu rostlin, nenapadlo by mě, že se dají takhle hezky využít, hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, vidíš a já je sháním po všech čertech :-)

      Vymazat
  3. Hezký den Aničko, bedničky jsou krásné. Když byly děti malé, tak jsem jednu podobnou také někde ukořistila. Dřív v ní děti měly hračky a teď do ní ukládám dřevo u krbovek. Ale asi by zasloužila také nějakou renovaci :-). Už s námi žije pěkných pár let. Hezký víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko a určitě ještě požije, viď? :-) Mimochodem - gratuluji k výhře v mé narozeninové GIVEAWAY :-)

      Vymazat
  4. Anicka, je to uzasna praca... milujem tieto drevene prepravky...dycha z nich teplo, pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Zuzko, děkuji. Já to mám stejně. Krásný víkend Anička

      Vymazat
  5. Aničko, krása veliká .....Marki

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko, tak toto je paráda. Moc se mi ty bedničky líbí.
    Krásný zbytek víkendu ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, díky za další virtuální návštěvu a čas, který sis pro ni ve svém nabitém pracovním programu udělala :-) A těší mě, že se ti mé recy bedničky líbí. I manžel už je vzal na milost. Co na milost, řekla bych, že už se do nich (tajně) zamiloval :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna