pondělí 26. ledna 2015

Potahový příběh na pokračování - díl druhý

O mém malém potahovém šílenství už ti z vás, kteří tento blog navštěvujete v poslední době pravidelně, víte. 

Před časem jsem se rozhodla ušít nové potahy na naše židle k jídelnímu stolu, nyní očalouněné koženkou. Koženka je fajn, jenže když vám druhé dítě během jednoho měsíce ohlodá či poškrábe na každé židli kousíček, radost z praktického materiálu, který stačí po jídle jen otřít, rychle vyprchá. 

Nechat celou židli přečalounit by vzhledem k předpokládané ceně nemělo smysl. Kupovat nové jen kvůli ohlodané kožence mi zase přišlo u čtyři roky starých židlí jako vyhazování peněz oknem. Zvolila jsem tedy cestu takříkajíc střední - ušít si potahy nové a k tomu pratelné (praktičnost má u rodiny s malými dětmi stále velmi vysokou prioritu :-))

O přípravách už jsem psala. Dnes se vám chci pochlubit svým prvním "ostrým" povlakem. 


Vím, že se to nenosí, ale nemohu si pomoci - dmu se pýchou :-) Nikdy bych totiž nevěřila, že tohle dokážu, opravdu nikdy. Toto je velký příslib i pro vás ostatní, kteří zatím sbíráte odvahu. Když to zvládnu já, zvládnou to i další. Chce to jen chtít, být trpělivý, nic neuspěchat a nevzdávat to!

Tak ještě zbývající tři kousky... A pak začnu šít potahy rodinným příslušníkům na zakázku :-)))

Mějte se krásně

Anička

8 komentářů:

  1. Hezký den Aničko, je to nádhera. Jsi opravdu moc šikovná. Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné, jako od "profíka".
    Jana Č.

    OdpovědětVymazat
  3. Máte pravdu ,člověk by se měl pustit i do věcí zdánlivě nesplnitelných. Jste moc šikovná. Eli.

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko, fakt tě nechci přechválit, ale dáváš sem jeden skvost za druhým a když si k tomu připočtu péči o rodinu, dvě děti a dům, dobře, zahrádka je pod sněhem, tu teď neřeším ani já, ale sousedka chtěla pro pravnučku soupravičku, doháčkovala jsem teprve svetýrek a to chce koncem ledna se na malou princeznu jet podívat. Dřív jsem měla soupravičku za víkend(když byl fakt čas). Nyní mi svetřík trval týden.
    Opravdu jsi velmi šikovná a praktická!!!
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko,paráda...a já ti tleskám,protože se ti dílo moc povedlo.
    Já mám dneska ještě volno a shodou okolností se chystám na
    podsedáky na židle.U nás z praktických důvodů zvítězily židle celodřevěné,
    ale kvůli pohodlí polštářky pod zadky musí být.
    Aničko,moc zdravím a jsem zvědavá,do čeho se pustíš příště.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné Anička,farba ktorá ladí oku,moje obľúbené bodky,no u nás by asi dlho nevydržali také krásne...pri deťoch by boli zašpinené raz-dva...ale po takomto niečom túžim už dávno.. :) ozaj nádherné.Lena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna