pátek 12. prosince 2014

Netradiční vánoční běhoun...

... z plsti/filcu s výšivkou a knoflíky. Když jsem jej před zhruba dvěma lety viděla na Pinterestu poprvé, byla to láska na první pohled. Jednoduchý a přitom tak krásný. A tak jsem se ho letos pokusila vyrobit.


Praktický však moc není. Plst se nedá bez následků prát. Srazí se. Doporučuje se jen lehce vlhkým hadrem otřít. Vytahovat se ale bude jen jednou za rok. A bude ve středu stolu, tak snad žádné skvrny nehrozí... Tak proč si jej vlastně nedopřát? :-) Trvanlivější by se však dal určitě ušít i z klasické bavlny.

Bude krásně ladit s vánočním patchworkovým prostíráním, které jsem ušila loni a taky s ... Tak to povím jindy. Až jak bude hotovo :-)

Co na něj říkáte?

Krásný další adventní víkend

Anička

PS pro Maryšku: loni si mi v komentáři k vánočním prostíráním psala, že by to chtělo ještě něco na střed tabule.... tak plním úkol :-)) 
PS pro Lenku: díky za rychlé dodání hlavního materiálu :-)

12 komentářů:

  1. Aničko, krásně ti to ladí, zrovna mám rozpracovaný také netradiční běhoun - určený jen k vánočnímu dekorování, hezký třetí adventní víkend,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, tak to k Tobě musím přijít nakouknout. Doufám, že se pochlubíš :-))

      Vymazat
  2. Aničko, moc hezké a pečlivé.
    Ty vůbec nezahálíš. Jsi šikulka. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liduš, díky. Neumím chvíli posedět, tím to asi bude :-))

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Ajko, díky za komentář, který mne moc potěšil. Už jen proto, že jsi tu tak dlouho nebyla a že se Ti nakonec (jak?) podařilo překonat bariéru ověřování, jak jsi psala. Hezký advent Anička

      Vymazat
  4. ale je prekrásny :D krásne sviatky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Krásné poslední adventu i vánoční svátky Anička

      Vymazat
  5. Aničko, zase super nápad a na stole vypadá moc pěkně. Nádherná tečka vánočního prostření stolu :O). A ještě děkuji za poslání návodu na háčkování. Krásný třetí adventní večer Maryša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, nápad není můj. Viděla jsem takový běhoun už před 2 lety na pinterestu a od té doby jsem ho měla pořád v hlavě... No teď už i na stole :-) Hezké předvánoční dny Anička

      Vymazat
  6. ha! a já si říkala k čemu tolik šedé plsti :-D KRÁSNÝ! krásný! jednoduchý a jednoduše krásný!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna