pondělí 15. září 2014

Ještě jedna podzimní v červené...

... s pěkným vzorkem, který jde rychle od ruky. Vycházela jsem z návodu Yvetty zde. Jen na obvod hlavičky 50 cm jsem místo 10 počátečních krátkých sloupků v 1.ř. háčkovala u příze Elian Nicky 14 krátkých sloupků. Pak vše stejné až do lemu, ten jsem háčkovala z 5 řad krátkých sloupků, kšilt jsem neháčkovala.


Polopatický návod pro začátečníky, jak na háčkovanou vrstvenou kytičku, dodám v nejbližších dnech. Kreativní háčkovací podvečer v naší obci konaný minulý pátek se vydařil a před námi je tak další, opět háčkovací, na kterém budeme k háčkovaným čepicím připravovat háčkované aplikace. Kytička by měla být jednou z možností. Předpřipravený návod se osvědčil, proto chci ve stejném duchu pokračovat i dál a ani vy tak nepřijdete zkrátka :-)

Na základě zkušeností z kreativního podvečera ještě brzy doplním k předchozímu návodu podrobnější informaci o tom, jak háčkovat čepičku, chceme-li háčkovat na jiný obvod hlavy či háčkujeme-li hodně volně či naopak příliš utahujeme a rozměry výrobků se pak výrazně odlišují od "průměru".

Pohodový start do nového týdne

Anička

2 komentáře:

  1. ten vzoreček se mi líbí :) ještě si počkám na vysvětlivky jak na větší velikost a hurá do toho... díky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jee ta je krásná :)) Výběr barev je skvělý :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna