sobota 12. července 2014

Po třešnovém šílenství příchází rybízový nářez...

... protože jinak těch zhruba osmnáct až dvacet kilo červených, bílých a černých bobulí rybízu, zpracovaných v jeden den do podoby džemu, sirupu a zmrzliny, snad ani nelze nazvat :-)

Hlavní surovinu dodala včera firma rodiče s.r.o. Práci pak dnes firma dcera s rodinou a spol. K tomuto účelu jsme si včera zakoupili nový mlýnek na ovoce. Chybějící láhve na sirup nahradilo nadbytečné množství sklenic na marmeládu. A tak máme dvě litrové flašky sirupu, jedenáct půllitrových a sedmičkových sklenic marmelády a osmnáct tvarohovo-jogurtovo-ovocných nanuků v mražáku. Část černých bobulí byla milostivě ponechána ke konzumaci dětem. A část strategicky zamražena na horší časy :-)

Tak tady je, náš rybízový nářez :-) 


Mix červeného a bílého rybízu vytvořil džemu krásnou narůžovělou barvu, mix červeného a trošky černého rybízu pak jasně červenou. Nanuky jsem zatím nestihla nafotit, ani vyzkoušet. Ale třeba ještě někdy v létě poreferuji, jak chutnají :-)

Pěkné dny

Anička

15 komentářů:

  1. Tak ty uz mas rybizovou sezonu za sebou a ja se tesim na tu nasi ktera je okolo vanoc.

    OdpovědětVymazat
  2. To je fakt šílenství Aničko .... naštěstí mám ještě zásoby z let minulých, tak šílet nemusím:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Ajko, já myslím, že po letošním šílenství budu příští rok taky v pohodě :-))

      Vymazat
  3. Ta práce za to stála Aničko, luxusní výsledek :) v zimě budete rádi, že máte takové zásoby a i za to jak jste v létě byla pilná :). Krásný den Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, my budeme rádi letos a myslím, že i příští rok. Nedovedu si představit, že bychom to byli schopni zkonzumovat za jednu sezónu, když mám ještě další zavařeniny :-)) Pilná byla celá rodina, Jiříčkem počínaje, manželem konče :-)

      Vymazat
  4. to je opravdu šílenství.... nebylo by lepší rozložit na části?
    a máte nějaký recept na tu zmrzlinu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, bylo. Ale to není v našich možnostech. Naši (zdroj rybízu) od nás bydlí docela daleko na to, abychom si jezdili pro rybíz na etapy, takže sběr a předávka proběhly najednou. A jeho zpracování rovněž - nemáme sklep, ani americkou lednici, abychom tam mohli skladovat rybíz více dnů. V teple se jinak rychle kazí a ovocné rybízové víno nebylo u dvou téměř abstinentů v plánu :-) A na tu zmrzlinu - poptám se muže - ten ji připravoval :-)

      Vymazat
  5. Páni,to je ourodička. A tys tuze šikovná. A před rodiči smekám,tohle všechno otrhat :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko tak tento týden to asi dám !! nemám taková kvanta , ale pár skleniček na linecké ... a pak na pečený čaj - ten je s rybízem výborný !!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Wau Ani, ty jedeš :) Obdivuju toho, kdo takové množství bobulí natrhal! Já dneska oškubala pár kilo a bohatě mi to stačilo ;) Opět krásné skleničky a popisky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Jinak trhali mí rodiče + má babička. Klobouk dolů!

      Vymazat
  8. Nádhera, ale uf! U nás je zatím, po šílenství meruňkovo-rybízovo-višňovém, stav 73 sklenic marmelády + něco málo zavařeno. A zítra možná budou okurky... Uááá :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Meruňky k nám (zatím) nedorazily. Ale vybaveni jsme taky dobře. 73 sklenic to ale nebude :-) To je vážně šílenství :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna