úterý 8. dubna 2014

Staronová miniskalka v oblouku...

Dobrý večer,

včera jsem si trochu pohrála s jedním místem v blízkosti domu. Původní miniskalka tvořená před dvěmi lety tak nějak narychlo se změnila v novou. Na rozdíl od té první, jsem si ale včera dala více načas (ta původní byla rychlovka, na větší dílko kvůli osazování všech ostatních ploch nebyl čas).

Nejprve jsem odebrala všechny stávající kameny bokem, zvlášť do velkých kartonových krabic šel i veškerý kačírek a štěrk. Opatrně jsem vyjmula i skalničky a schovala v kyblíku před sluníčkem. Černou netkanou textilii jsem z jedné strany opatrně nadzvedla a doplněnou zeminou vymodelovala terén podle svých představ. Poté jsem textilii opět přikryla a začala umisťovat velké kameny, mezi ně zpátky kačírek a miniskalku jsem opět osadila vyjmutými skalničkami. 

Vzhledem k omezenému prostoru není skalka příliš vysoká, ale vyšší než ta předchozí určitě je a rozhodně je i členitější. 


Mám tam i místečko pro  minimálně jeden z hypertufů, o kterých jsem se vám zmiňovala minule. A kdyby si někdo lámal hlavu, cože je to za kmínek stromu, co je vidět v záběru, pak je to jeden z mých nových přírůstků - hloh tečkovaný - blíže o něm i těch ostatních zde.

Manžel to považuje za zbytečné plýtvání časem... Ale já se hrabu v záhonech tak moc ráda... :-)

Krásný večer nejen ostatním záhonovým "hrabalkám" :-)))

Anička

3 komentáře:

  1. Milá Aničko, sice vůbec nevím jaká je Tvá profese, ale doufám, že to souvisí se zahradním designe. V opačném případě by to byla velká škoda. A příspěvek o plůtkách z proutí a krásné obrázky mě moc potěšil. Báječné dny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, mockrát děkuji za takový kompliment :-) Má profese je ale na hony vzdálená zahradě i designu :-) Pracuji jako lektor pro rozvoj měkkých dovedností, projektové řízení a základy podnikání a konzultant a projektový manažer v oblasti dotací z EU. Svou práci mám moc ráda, ale možná, kdybych se mohla znovu postavit na pomyslný start, ubírala bych se jiným směrem - moc by se mi líbila práce zahradního architekta a zahradníka. Krásné dny i Tobě :-))

      Vymazat
  2. Aničko, tak nejen s ručními pracemi jedeš jak pilka, ale i zahrádku bereš útokem. Skalku zakládám jako před zahrádku, mám vypleté a zasazené zatím větší rostlinky, jako jsou pivoňky, ibišky, růže. Teď budu shánět větší kameny, nádoby si udělám podle tebe :O) a pak už jen drobné kamínky a skalničky, no ještě je to na delší dobu, protože na chaloupku jezdíme jen o víkendu. Tak se ráda kochám u tebe. Pěkný upršený den přeje Maryša. Nafotím a pošlu výsledek, vlastně průběh. Na výsledek si ještě počkám :O) M

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna