středa 16. dubna 2014

Něco ke koledě aneb velikonoční zajíčci

Už potřetí, pro nejbližší velké i malé sousedy koledníky dáreček ke koledě. První dva roky dáreček z plsti (ptáčci první rok, zajíčci loni), letos je hlavním materiálem látka. Zatím vyrábím pokaždé zápichy, abychom s koledníky potěšili i maminky a ženy něčím pěkným do květináče :-) A protože jsem letos najela na "jemnou vlnu" už svým věnečkem ke vchodovým dveřím , pojala jsem i zajíčky v podobném duchu. 


První čtyři jsem šila na stroji s cílem usnadnit a urychlit si práci. Jak moc jsem se ale mýlila! Neustálé zákruty u tak malého dílka vyžadovaly maximální soustředění a velmi pomalou práci na šicím stroji. Včera navečer jsem nakonec vzala do rukou jehlu a bavlnky a šlo to jako po másle :-)

Tak ještě sešít dohromady zvířátko pro Jiříčka (28.4. má své první narozeniny) a mohu si odškrtnout ze seznamu to nejdůležitější tvoření pro tento týden a znovu vyrazit na zahradu - tedy pokud počasí a Jiříček dovolí :-)

Krásný, i když (alespoň u nás) poněkud chladný den

Anička

PS: pro svůj nový záhon jsem si objednala pár nových rostlin... a dnes část z nich dorazí, jupíí :-)

15 komentářů:

  1. Jako vždy moc hezké jsi šikovná Hezké velikonoce vám všem doma zdraví Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, zajíčci jsou kouzelní, hlavně jim dodává šmrnc mašlička z provázku / na ten nedám dopustit /, no kdo nelení, tomu se zelení. A ještě se chlubím sehnala jsem na zahrádku srdíčka / to je nostalgie - babička je mívala / a kroucenou vrbu. Jinak háčkuji jen po večerech, protože ráno odcházím 5,15 a ve 3 se vracím, Eliška je hrozně hodná a už nemá horečku. Ani si nestihnu ušít nový ubrus :O(. Zdravím a přeju pěkný večer Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, o provázcích víme své obě :-) Srdcovky Ti závidím. Sama jsem si je koupila hned při zakládání naší zahrady, ale bohužel na ně ještě nemám vhodné podmínky (málo stínu), tak musím počkat, až mi stromy a keře trochu povyrostou... :-) A kroucených vrb už mám na zahradě několik. Rostou jako o život... Ale jsou to pěkné stromy. No a k ručním pracím ... jednou si mi řekla obecně o práci, že není zajíc, že neuteče.... Tak ani to šití ubrusu ne :-))

      Vymazat
  3. Jéé, zajíčci jsou báječní a ten ruční steh jim moc sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko, nádherní ušáci ... a krásné barvičky.
    Krásné velikonoční svátky .... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela jsem se do těch jarních barev zakoukala... A ta zelená, ta se do mně dost zahlodala... Asi brzy ušiju zase něco zeleného :-)

      Vymazat
    2. A ještě jsem zapomněla - krásné svátky i Tobě a Tvé rodince :-))

      Vymazat
  5. Aničko, to je zajíčkovské nadělení a jaké mají barvičky, takové velikonoční.
    Krásné sluníčkové Velikonoce
    IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad budou mít úspěch i u koledníků :-) Krásné svátky i Tobě.

      Vymazat
  6. U vas se kolednici budou mit dobre kdyz dostanou takovy krasny darek.Preji vam vsem krasne Velikonoce.

    OdpovědětVymazat
  7. To je náádhera. kde bydlíš? já snad přijedu koledovat:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna