sobota 8. března 2014

Šitá kabelka, má první...

... a doufám, že ne poslední :-) Konečně se vám mohu pochlubit s mou první šitou kabelkou. Majitelkou je má mladší sestra. Dostala ji dnes ode mne k narozeninám. I s nákupem materiálu byla hotova ani ne za týden. Šila jsem ji vždy po chvilkách. Když jsem měla hlídání, nebo večer, když už děti spaly. 

Bez skvělého návodu od Bellet by ale nikdy nevznikla. Má spoustu věcí, na které bych sama přišla až po řadě pokusů a omylů, dobře vychytaných, vyzkoušených. 

Koupi několika čísel časopisu Marina Quilt od Bellet jsem dlouho zvažovala. Cena se mi zdála být hodně vysoká. Výtvory holek tvořících podle návodů Bellet, které jsem měla možnost vidět na internetu, mne ale přesvědčily, že to za zkoušku přeci jen stojí. Pokud člověk s šitím "těžších" věcí teprve začíná, je takový polopatický tutoriálek, byť zabalený do omáčky z osobních příběhů z Belletina života, za kterou samozřejmě rovněž zaplatíte, obrovskou pomocí. Samozřejmě to není jediný zdroj informací, kde lze čerpat, ale je to takové pohodlné... :-)

Ale dost mluvení (tedy psaní), tady je :-) S motivem rozkvetlých růží (nebo pivoněk? ne, myslím, že to jsou opravdu růže), s bočními vsádkami a paspulkou z imitace semišové kůže, vnitřní kapsou, podšívkou z černé látky s bílými puntíky a zapínáním na magnet.


A protože jsme nakonec sestřiny narozeniny slavili o týden později, než jsme původně plánovali, využila jsem tento týden k výrobě ještě jednoho doplňkového dárku. Podle anglického tutoriálku zde jsem sestře ke kabelce ušila ještě malou taštičku na drobnosti. A zabila jsem rovnou tři mouchy jednou ranou - něco nového jsem se naučila, donutila jsem se zase trochu potrénovat svou angličtinu a navíc vzniklo něco docela praktického :-)


No co vám budu povídat, jsem v sedmém nebi :-) Nikdy bych totiž nevěřila, že bych byla něčeho takového schopna. Ale když člověka vedou zkušená slova těch šikovnějších, stávají se hotové zázraky. Tedy aspoň já to za zázrak určitě považuji :-))

Krásný víkend

Anička

13 komentářů:

  1. Moc hezká kabelka. Jindra

    OdpovědětVymazat
  2. kabelka je krásná, obdivuji nádherné výtvory.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsi šikulka Aničko, taška se povedla a taštička též:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Taška je moc pěkná, u mě to taky rozjelo touhu zase šít nějakou tašku, ale raději to zase "zchladím"...až později...hezký den Milky

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko.....kabela se Ti povedla na jedničku:-)
    Hezký týden,Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Tři mouchy jednou ranou. Celý tvůj článek jsem si poctivě přečetla i na těch anglicky psaných stránkách jsem byla. Internet je pomůcka k nezaplacení. Když já jsem koketovala se šitím před xx lety, musela jsem hodně improvizovat, nikdo mě neučil žádné vychytávky, návody sice byly, ale tak "po ruce", jako teď. Aničko, taška i taštička se ti moc povedly. Těším se na tvé další tvoření.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná souprava, moc se ti povedla - věřím, že se sestře líbila.

    OdpovědětVymazat
  8. Aničko, ta kabelka je moc pěkná i ta malá, nějakou takovou bych potřebovala, ale zatím si na ni netroufám. Obě jsou moc povedené, tak už se těším na pokračování :O). Pěkný den přeje Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  9. No Aničko, ta tedy je! Moc se ti povedla, sestra musí být nadšená! A tobě by se ke kočárku taky nějaká hodila, ne :o)
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Kabelka se vál moc povedla. Vypadá úžasně. Můžu se zeptat, ze kterého čísla Mariny je? Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, konečně mohu reagovat na Tvůj dotaz. Tvůj komentář mi spadl do spamů, ale už jsem tomu díky Riji přišla na kloub :-) Kabelka je šitá podle časopisu Bellet Fabrics léto 2013, který vycházel přechodně místo Mariny (ta už teď zase vychází).

      Vymazat
    2. Aničko, děkuji moc za odpověď. Časopis Bellet Fabrics léto 2013 je už asi nesehnatelný. Mám 2 čísla "nové" Mariny a tam jsem na takovouhle hezkou kabelku nenarazila. Holt budu muset dál hledat :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna