středa 26. března 2014

Čtvercový šitý ubrus se zkosenými rohy...

... jsem plánovala už delší dobu. Jeho realizace se ale na mé poměry poněkud protáhla. Prioritu ale dostala zahrada, Jiříčkova háčkovaná kšiltovka, kabelka pro ségru.... A tak se šití ubrusu stále odsouvalo na později. 

Říká se ale: "Kdo si počká, ten se dočká." A tak jsem se i já dočkala a včera ubrus takříkajíc "dorazila". Tak trochu jsem zase pokořila sama sebe. Coby amatárská švadlenka začátečnice jsem se naučila ušít lemování se zkosenými rohy tak, aby se nemusel podšívat celý ubrus, z dvojité látky jsou tak jen samotné lemy.


Krásný tutoriál k šití zkosených rohů podle mých požadavků jsem našla zde a najdete tady návody na výrobu i řady dalších pěkných věcí.

No a příště zase trochu zahrada - dnes dopoledne mi dorazí nové dřeviny (moment.... právě dorazily :-)), které jsem objednávala až z Podkrkonoší, tak se vám chci trochu pochlubit :-) Snad se jim bude u nás v Podbeskydí líbit... :-)

Krásný den

Anička

10 komentářů:

  1. Aničko, ubrus se ti moc povedl. :-) Zajímavá látka. Zajímalo by mě, odkud máš dřeviny, já jsem z Podkrkonoší. ;-) Pěkný den. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Dášo, pokud se Ti líbí látka, tak já tuto a často i jiné objednávám u paní Podzimkové přes mimibazar zde: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=225782. A pokud jsi zvědavá, které zahradnictví tak pěkně zásobuje nejen dřevinami mou zahradu, když je neseženu u nás (nebo ano, ale za podstatně vyšší cenu), pak koukni na zahradnictví Žižka zde: http://www.zahrada-zizka.cz/ :-) Já u nich byla vždy maximálně spokojená, dobré ceny (a to i vč. dopravného a balného) a pěkné rostliny, které jsou na cestu poštou perfektně zabaleny a vždy dorazily na druhý den a bez úhony. Krásný den Anička

      Vymazat
    2. Jé, u těch Podzimků jsem si podle tebe objednávala dřevěné knoflíčky. Kouknu i na látky. :-) Zahradnictví Žižka jsem tipovala správně. ;-) Jsem netušila, že jsou takhle známí. :-) Jsi mě nahlodala, asi znovu začnu studovat ty smrčky. ;-)

      Vymazat
    3. No vidíš to, nevím, jestli jsou takhle známí obecně, ale když já něco potřebuji, tak já si ty správné informace o správných lidech vždycky nějak najdu, i když jsou až z druhého konce republiky .-))) Smrčky studuj, já je dneska budu sázet a na inspirační fotku u našich myslím... :-)

      Vymazat
  2. Aničko, ubrus je pěkný, látka zajímavá, též si teď budu na velikonoce šít nový, ale jednobarevný taková žlutozelená jarní barvička, našla jsem ji ve své syslírně :O), a na kraj kraječku. Také dělím čas mezi chaloupku /zahrada/ a doma - jarní úklid a háčkování, takže tvoření zdar přeje Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, o syslírně mi povídej... :-) Tak ať se daří - při tvoření i zahradničení!

      Vymazat
  3. Je krásný , rohy se ti povedly a látka je úžasná !!! super♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, látku jsem kupovala, aniž bych přesně věděla, co z ní bude. Ale věděla jsem, že bez ní to u nás doma nepůjde! Chtěla bych z ní ušít ještě nové povlaky na polštářky na sedačku, tak třeba někdy příště :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna