pondělí 27. ledna 2014

Konečně zase jedna recyklačka

Dobré dopoledne,

po více než roce jsem se k tomu dokopala. Krabice na ukládání čepic. Nechápu, že jsem dokázala vydržet to věčné padání čepic, šálek, rukavic z police nad "přezouvací" lavicí v předsíni celý rok. 


Teď k technické části věci. Recyklovala jsem krabici od jednorázových plenek. Líbí se mi jejich téměř čtvercová základna. Odstřihla jsem "křídla" a ponechala jen spodní a boční část krabice. Pak jsem krabici polepila balněnou látkou - recyklace staršího plátěného natahovacího prostěradla (hrozně se krčilo - to je vidět z obrázku, ještě asi přežehlím :-), mám raději ta z makka nebo froté). K lepení jsem použila herkules, začínala jsem od dna a pak pokračovala jednotlivými bočními stranami, vše je z jednoho kusu látky. Látka je založena  částečně i dovnitř. Vrchní část krabice jsem ozdobila háčkovaným lemem (2 - 3 řady krátkých sloupků, z lněného provázku). Štítek je z béžové bavlněné látky, ozdobně prostehované červenou bavlnkou, nápis pak černou fixou na textil.

Další plán? Z obrázku je to víc než patrné - krabice i na šály/nákrčníky a rukavice. Jen mi došlo lepidlo. Tak se po něčem musím poohlédnout.... Něčem ve větším objemu a levnějším. Člověk by nevěřil, jak je ten herkules drahý, pokud s ním chcete polepit celou krabici :-)

Mějte se krásně

Anička

14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Zuzko, díky za návštěvu a děkuji za komentář. Mám radost, že se mi podařilo najít využití pro nepoužívané prostěradlo i pár krabic od plenek, které už delší dobu "křečkuji" :-)

      Vymazat
  2. Aničko, parádní práce.
    měj se pěkně Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, díky. Při tom počtu krabic vychytávám techniku a za chvíli se tím snad budu moct i živit :-)

      Vymazat
  3. Aničko, máš určitě nejhezčí krabice široko daleko! Moc povedené recyklace.
    Hezké pondělí, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, díky za kompliment. Nejhezčí - to nevím, ale zato moje :-)

      Vymazat
  4. Dobra recyklace,vypada to hezky.

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko, moc pěkná recy. :-) Já kupuji i Dispercol, je to něco jako Herkules, ale býval levnější. Vždy koupím velké balení. Na takovéto lepení se může i trochu naředit. Líbí se mi i tvé popisky. Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, moc díky za skvělý tip na lepidlo. Dnes ho manžel koupil a já už s ním pracovala. Vychází o cca 50 % levněji než herkules. To se bude lepit! :-)

      Vymazat
  6. Aničko, krabice se ti moc povedly. Myslím, že stejná plátěná prostěradla máme doma. Stále uvažuju, co s nimi. Opravdu ta úpletová jsou lepší. S tím drahým Herkulesem máš pravdu, to jsem poznala, když jsem motala papírové ruličky na pletení košíků. Tak ať ti nové úložné boxy dobře slouží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Heli. U nás jedno z červených prostěradel padlo na kostým Mikuláše a to druhé (ještě trochu zbylo) na 3 úložné krabice (dnes jsem dodělala třetí). Ještě mám v plánu další využití, ale musím to ještě dobře promyslet, tak bude třeba další námět i pro Tebe :-) Herkules jsem na radu Dáši nahradila jiným, obdobným. Teď se dívám, že to není Dispercol, ale Duvilax. Ale vypadá a smrdí stejně jako Herkules, nejspíš bude mít i stejné složení jako dva dříve jmenované, jen jiný obchodní název (a cenu, samozřejmě). Koupila jsem litrové balení a cenová úspora činila 50 % a to se vyplatí :-)

      Vymazat
  7. Parádní krabice, neprosakuje to lepidlo přes látku???
    Napiš pak jak se ti lepí s tím novým lepidlem a jestli neprosakuje.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Evi, pokud se dobře rozetře, tak neprosakuje ani přes tu relativně tenkou látku - to platí jak pro Herkules, tak pro nově používané lepidlo Duvilax. Musí se ale opravdu dobře rozetřít. O to pečlivější pak člověk musí být při přikládání látky, nedá se s ní pak už příliš "hýbat" a natahovat na krabici dle potřeb. Ale dá se to s trochou šikovnosti zvládnout :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna