neděle 19. ledna 2014

Háčkovaný dinosaurus pro Viki

Posledních pár měsíců se řadí na čelní místo mezi jejími nejoblíbenějšími zvířátky. Triceratops. Dinosauří býložravec, který už tu dávno není. Údajně patřil mezi poslední dinosaury, kteří na Zemi žili. 

Když jsem jej u své oblíbené tvůrkyně návodů na háčkované hračky pro děti KAMLIN objevila, bylo jasné, že se brzy dostane na pořad dne :-) Trvalo to déle než obvykle, ale mám ho. Viki se do něj zamilovala do slova na první pohled. Lítala s ním, i když ještě neměl žádnou nohu, tak se jí líbil :-) Já si teď dám s háčkovanými zvířátky na chvíli zase pokoj. Nevěřili byste, jak mě ze sešívání jednotlivých dílů bolí prsty na rukou. 

Tak tady je triceratops, kterého Viki nazvala Trip :-) Je však mnohem přátelštější než pravděpodobně býval jeho předchůdce :-)


Pár dnů jsem tu nebyla. Důvody ale byly velmi příjemné. Na pár dnů jsem si domů přivezla svou babičku. Bylo to skvělé, nasávala jsem pletařské rozumy, babička zase inspiraci :-) Že prý to s těmi jehlicemi a možná i jehlou a bavlnkou zase znovu zkusí :-))) 

Pletení mne chytlo. I babička s sebou na návštěvu přivezla spoustu inspirace. Darovala mi několik starých pletařských sešitů s návody. Hlavně ten z roku 1968 mne docela dostal. Je úžasné, jak se móda stále vrací a točí dokola. Už jsem si vyhlédla jedny pletené šatičky na Viktorku. Asi to zkusím... :-)) 

Trochu jsem se zase pletařsky dovybavila. Mám 2 nová počítadla řad. Využila jsem sestřiny objednávky přízí a přidala počítadla na seznam. Doručená počítadla jsem sice záhy ztratila, ale můj muž je dneska ráno objevil zatoulaná v cestovním miminkovském baťůžku. Nevěřila bych, jakou mi tím udělá radost :-))

A taky jsme s rodinou vyrazili do ZOO. V půlce ledna, kdo by to byl řekl, že? Ale na teploměru bylo dvanáct nad nulou a z poza mraků vykukovalo sluníčko... no kdo by odolal... :-)

Největší radost mám ale z toho, že jsme (klepu) už tři týdny naprosto zdraví. To, co jsem dříve u sebe brala jako samozřejmost, už beru jako velkou vzácnost a mnohem víc si toho vážím. Snad už se naše rodinná imunita konečně nastartovala :-)

Mějte se krásně a taky zdravě

Anička

12 komentářů:

  1. Týý brďo..... pravěk útočí:-)))
    Jsem zrovna dneska hledala v časopisech nějakou háčkovanou hračku, na kterou bych si troufla ... našla jsem mobil s ručičkama, přesně pro mě:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, já myslím, že můžeš se svou šikovností pomýšlet na víc, než jen na budíka s ručičkami :-)

      Vymazat
  2. Moc hezke. Jsi opravdu sikovna! Zdravim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, toto bys určitě taky zvládla, když sis dokázala uháčkovat sama i pár sněhových vloček pod stromeček :-) Návod, podle kterého jsem triceratopse háčkovala, je opravdu moc hezky udělaný.

      Vymazat
  3. Tedy Aničko ty jedeš, napřed čepičky, pak aplikace na ně a teď zvířátka, do toho šití a háčkování, jsi prostě tryskomyš :O). Přeju pěkný i když upršený den Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, tryskomyš, to je pěkné označení :-))) Krásný den Anička

      Vymazat
  4. Háčkované hračky, či už veľké alebo tie malé amigurumi sú pre mňa španielska dedina, takže Anička klobúk dole nad tvojim háčkovaným umením. Dino je rozkošný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, musím napsat to, co už Hance. Určitě bys to zvládla. Návod, podle kterého jsem pracovala, je velmi polopatický, srozumitelný.

      Vymazat
  5. Aničko, Trip je kouzelný. Má hezký kukuč, se nedivím, že se do něj Viktorka zamilovala. ;-) A počítadlo neznám, musím kouknout, co to je? Možná by se mi hodilo při pletení ponožek. ;-) A věřím, že "pohovory" s babičkou byly velkým přínosem.Pěkný večer. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daško, sama jsem byla překvapená, jak rychle si ho oblíbila. Hrošík se jí líbil, ale k tomu triceratopsovi doslova přirostla :-) Počítadlo, to je taková malá "násadka" na jehlice, pomocí které si počítáš, kolik už si upletla řad. Já jej nakoupila tady: http://www.pletaciprize.eu/natsam/eshop/0/3/5/1517-Pocitadlo-rad. Ono se to někdy docela hodí :-) Je to skoro za babku. Měj se krásně Anička

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna