čtvrtek 12. prosince 2013

Dokončený medvídek pro miminko z okolí, co je zatím v maminčině bříšku

Dobré ráno,

nevěřila bych, jak člověku dokáže zvednout náladu jedna dokončená věc. Nejen zvednout náladu, ale celkově vzpružit ducha i tělo (nevím, jak u Vás, ale u mne to jsou dvě propojené nádoby) :-)

Včera večer jsem sešila všechny uháčkované dílky medvídka a vyšila tlapky a obočí. Medvídek byl prakticky hotov. Jen jsem pořád dumala, jak vyřeším oči. V galanteriích existuje řada moc pěkných polotovarů, většinou v podobě nažehlovacích oček, které se však pro malé miminko z bezpečnostních důvodů moc nehodí. Přemýšlela jsem, co jiného vymyslet, aby to bylo hezké a současně bezpečné. Nakonec vyhrála stará dobrá bavlnka a kousíček bílého filcu. 

A tradááá, medvídek je na světě. Málem bych zapomněla - medvídek bude pro miminko mé kamarádky, které se má narodit těsně před Vánocemi. Ale znáte to, nemůžu měřit vlastním metrem (obě děti jsem přenášela), tak pro zichr jsem si připravila dárek už dopředu :-))

A ještě jeden malý "update" - přesně dle očekávání mi začalo z adventního věnce opadávat jehličí (to je ten stříbrný smrk, nic lepšího jsem těsně před začátkem adventu nesehnala...). Mikulášská družina je ale všemocná - kromě nadílky pro děti přinesla minulý čtvrtek i barborky a taky kvalitní tvořivý materiál (jedlové větvičky, jalovec, skalník...) pro "update" zmiňovaného věnce. Asi už se to stane každoroční záležitostí, že ho budu v půlce adventu "oživovat" :-) No, jsou situace, kdyby se vážně hodilo, kdybychom bydleli blíž rodičů :-) Na druhou stranu - zatím se mi pokaždé "oživování" vyplatilo, mám totiž pocit, že ty druhé verze jsou vždy alespoň o trošku hezčí než ty předchozí :-)

Tak na to všechno koukněte. A já jdu na další dokončování...


PS: klepu... ale třetí den jsme všichni zdraví! Takže kromě rostoucí Jiříčkovy stoličky v puse nás už vůbec nic netrápí :-)

Krásný den

Anička

18 komentářů:

  1. Aničo ten medvídek je kouzelný, určitě mamince očekávaného miminka udělá velikou radost! Jsi šikovná, povedl se ti! Moc ráda čtu, že jste v pořádku a všichni zdraví. Bylo mi Tě moc líto, po přečtení o trápeních s nemocí.Moc ti přeji , aby to vydrželo a užili jste si krásné pohodové dny. Hezký den Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, to mám radost, že se líbí i dalším. Myslím, že i velikost bude pro miminko právě tak akorát :-) A pokud jde o zdraví, klepu, ale zatím se držíme:-)) Krásný den Anička

      Vymazat
  2. Ani, medvídek je super. Určitě udělá spoustu radosti i když zatím asi jen budoucí mamince.
    Věnec se ti také moc povedl. Přeji ti krásný předvánoční čas Pa Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, kdo si počká.... já si myslím, že medvídek na své miminko už moc dlouho čekat nebude... maximálně týden :-)) A díky za kompliment k věnci, teď už určitě vydrží až do Štědrého dne:-)

      Vymazat
  3. Aničko, taky mám radost a dobrý pocit, když něco dodělám a líbí se mi to :O). Medvídek je roztomilý, takový muchlací a věnec po opravě vypadá lépe, máš pravdu. Slíbila jsem další čepičku a chtějí ji už zítra, tak jdu pokračovat. Přeju klidný večer Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko, tleskám tvé šikovnosti a tvému medvědovi! je to fakt fešák!
    Věnec právě z těchto důvodů dělám nezelný, i když teď, když vidím ten tvůj, možná to za rok přehodnotím...
    Přeji klidný a zdravý večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, děkuji, děkuji. Ještě že se dnes dá sehnat tolik návodů na internetu. Bez nich by to bylo o poznání náročnější :-) A k tomu věnci, taky řeším každý rok, jestli s větvičkami jehličnanů či ne a nakonec stejně udělám ten zelený. Prostě mi to víc evokuje ty Vánoce :-)

      Vymazat
  5. Ahoj Aničko, medvídek je miloučký. Určitě udělá radost. :-) Věneček máš hezky nazdobený, jemně, nepřeplácaný. Měj se hezky, D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, doufám, že se trefím do černého :-) A ta chvála k věnečku mě moc těší. Krásný den Anička

      Vymazat
  6. Aničko, moc zdravím. Medvídek je překrásný, to se to bude miminku spát s takovým milým kamarádem. Věneček je opravdu vánoční, moc hezky si jej nazdobila.
    IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, děkuji za pěkný komentář. Už mi k tomu vánočnímu chybí venku "jen" ten sníh. Ale vypadá to, že letos opět o Vánocích bílo nebude. Tak aspoň si u nás dnes užíváme krásného slunečného dne. Krásný den i Tobě Anička

      Vymazat
  7. Medvidek je nadherny. Stejneho (ve svetle barve) mam objednaneho u mamky (babicky) pro naseho Bobika. A venec je uzasny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, díky za milý komentář. A taky za návštěvu, myslím, že jsem Tě tu ještě dříve "neviděla" (tedy aspoň podle mohu podle komentářů soudit) :-) Tak zase někdy :-) A zdravím malého Bobíka :-)

      Vymazat
  8. Aničko, ano ano, něco dokončeného moc potěší a povzbudí.
    Prosím tě, jak jsi udělala ty očka? Doháčkovala jsem meďulku malému princi, došívám většího látkového a nechci žádné korálky apod, přeci jen, má půl roku a bude žužlat a kousat, tak aby medvědi nemusli být někde schovaní..
    Díky moc za radu.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, medvídka jsem taky dělala pro miminko, takže korálky a jiné podobné záležitosti jsem vynechala. Použila jsem kousky bílého filcu na bělmo, do kterých jsem vyšila černou bavlnkou čočky (a současně tak přišila očka k hlavičce). Ať se méďa podaří a pochlub se .-) Krásný večer A.

      Vymazat
    2. Aničko, moc díky za super rychlou odpověď, použiji stejné řešení jako ty(snad neva:-) děkuji a doufám, že bacilouši jsou už na ústupu.
      Krásné dny.
      B.

      Vymazat
    3. Bohunko, jasně že NEVA. Já na to nemám patent .-) Měj se krásně A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna