středa 20. listopadu 2013

Vánočně hvězdičkový.. látková dekorace třeba na stromeček

Dobré ráno,

před delší dobou jsem objevila na Pinterestu krásnou vánoční dekoraci. Bylo to ale "mimo" sezónu, tak jsem si nápad uložila na vhodnější chvíli. Včera jsem jej znovu objevila. A zkusila ušít. 

Myslela jsem si, že to bude "rychlovka", ale trochu jsem se přepočítala. Hvězdičky jsou poměrně drobné a protože jsem si usmyslila, že přesahy nebudou vidět, ale budou ukryty uvnitř vycpané hvězdičky, byla to trochu piplačka. 

Šila jsem jen v ruce a snažila se nechat na vycpání co nejmenší otvor. Přetahování rubové a lícové strany se tak stalo malým oříškem, ale zvládla jsem to! 

Zvláštní je, že i když jsem používala na všechny hvězdičky tutéž vytvořenou šablonku, každá je tak trochu jiná (a tím nemyslím zvolený vzor či zdobení) :-) Co kus to originál. Ale líbí se mi. Aby ne - jsou červeno-bílé a mají puntíky :-))



Mějte krásný den

Anička

16 komentářů:

  1. Aničko,nádherný příspěvek.
    Dnešní i včerejší:) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky, mám z toho červeno-bílého tvoření radost. Nabíjí mě to pozitivní energii a to je před svátky důležité, ne? :-)

      Vymazat
  2. Miluji puntíky a vánoce. Moc se Ti, Aničko, vyvedly :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak to budu muset příště vyhlásit puntíkovou Giveaway :-) Díky za pochvalu, i když hvězdičky nejsou dokonalé... ale s láskou tvořené :-)

      Vymazat
  3. Wspaniały blog, pełen inspiracji:)
    Pozdrawiam.
    Agnieszka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Agnieszko, děkuji za návštěvu. Moc mě těší, že se můj blog líbí i v nedalekém Polsku (bydlím kousek od polských hranic) :-) A moc mě těší, že se mou 60. pravidelnou čtenářkou stala blogerka stejného jména, jaké nese i můj blog. Je to krásné jméno, občas mi tak říkává doma můj taťka. Těším se na další návštěvu :-)

      Vymazat
  4. Ani, krásné hvězdičky, veselé. :-) Dřevěný stromeček dodá správnou atmosféru. Odkud je má máš, prosím. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji. Pokud jde o dřevěné knoflíčky ve tvaru stromečku, hvězdičky (a mám si protáhlá srdíčka), tak ty jsem si už před nějakou dobou objednala na mimibazaru zde: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=49067724&tab=7.

      Vymazat
  5. Páni Aničko tedy ty jsi drak co všechno jsi zvládla už udělat :o) Nádhera -- krása -- také jsem skořápkovala a skořápek mám plný kbelíček tak ještě určitě budu a mám v plánu i krajky a tu srdéčkovou vidím prvně a tak se budu snažit ji podle tvého návodu vyzkoušet ♥♥ Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, už jsem koukala na Tvé "skořápkování", doufám, že se vydaří i ty obháčkované skořápky. Krásné tvoření.

      Vymazat
  6. Jsou moc hezke, taky jsem zatizena na puntiky a cervenou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Hani, zjišťuji, že nás je víc :-) Mám z toho radost, nejsem v tom sama :-)))

      Vymazat
  7. Ahojky Aničko, ty látkové ozdůbky jsou rozkošné, Jen jsem tu chvilku nebyla a ty máš zase spoustu práce nadělané. Já chci na sobotu vnučkám udělat loutky chodících pštrosů, snad to stihnu, Sofinka má narozeniny /2/, tak vždy dávám jeden dárek stejný oběma, ať má radost i ta druhá. Vyfotím a pošlu. Zdravím a přeju pěkný den Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  8. Maryško, děkuji. Na ty Tvé loutky jsem zvědavá, pošli pak prosím foto :-) Je od Tebe hezké, že dáváš dárečky oběma vnučkám současně, aby jedné nebylo líto. Jsi moc hodná babička :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna