čtvrtek 21. listopadu 2013

Křížkování jako součást vánoční jmenovky na dárky

Dobré dopoledne,

tak jsem tu ještě jednou s vánoční křížkovou výšivkou. Tentokrát jsem ji použila jako součást vánočních jmenovek na dárky. Materiál: bílá panamka barvená silným výluhem z černého čaje, červená bavlnka, vlnitá lepenka či tvrdší karton (krásně se tak dají recyklovat staré tvrdší obálky sešitů, zadní strany závěsných či stolních kalendářů...). Výšivky jsem na lepenku lepila herkulesem, možná by ale bylo vhodnější takové to tužší ve vytahovací tyčince, na některých místech malinkato prosáklo.


Jiříček usnul. A já jdu předadventně umývat okna a pak žehlit kupu prádla... U nás se dnes střídají sluneční paprsky se zataženou oblohou a drobným deštíkem, tak snad chytím ten správný okamžik :-)

Krásný den

Anička

12 komentářů:

  1. Opět paráda, jen nechápu, kde berete ten čas, jak všechno zvládáte. Klobouk dolu!

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko, díky za komplimenty - k vizitkám i tomu zvládání... :-) Je to zvláštní, ale mám pocit, že se dvěma dětmi toho zvládám víc než s jedním... Naučila jsem se dělat spoustu věcí s nimi, např. některé domácí práce, když utírám prach, či čistím sanitu, tak zapojím Viktorku a ta utírá prach u sebe v pokojíčku, v pracovně... Není to samozřejmě ta kvalita, kterou by odvedl dospělý člověk, ale baví ji dělat to, co maminka a zabaví se a já se mohu věnovat tomu, co je třeba. Dneska jsem zase žehlila - žehlím u Viktorky v pokojíčku a Jiříčka mám na koberci s hračkami, zpívám mu, říkám říkánky a zatím to taky funguje... Nebo s Viktorkou spolu vaříme, samozřejmě je pak trochu větší binec, ale je to ve větším klidu než kdybych k ní musela od vaření pořád odbíhat...No a tvoření dělám především v době, kdy děti spí, nebo když je pohlídá tatínek :-) No a hlavně to chce dobrou organizaci domácnosti :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, zrovna jsem se chtěla zetpat na to samé co Jitka.
    A čtu i odpověď.
    Vy máte tu výhodu, že malej ještě spí a nechodí.
    Zrovna nedávno jsme o tom diskutovali ve školce. Když jsem jedné mamce říkala, že malej po o nespí, tak se mě ptala, jak to zvládám. Našemu prckovy byli teď 2 roky a od července spát nechodí. On vlastně nikdy pořádně po o nespal. Do toho června spával v kočárku během procházky - usnul tak kolem 11 hod a spal většinou tak hodinku a půl. Takže si člověk musí vše pečlivě zorganizovat, aby stihnul vše co má. No a u nás už utírá prach i ten dvouletý prcek. No a jak píšete není to jak od maminky, ale když ho to baví tak proč ne. Až budou velké budu na to ještě ráda vzpomínat.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Teri, je to tak, zatím je to dobré, Jiřík se pohybuje jen v rámci podložky. Až začne rozšiřovat své pole působnosti, už to nebude tak snadné :-) A s tím spaním jsme u Viktorky taky bojovali, ale ukázalo se, že i když nechtěla chodit spát, tak jí to pak chybělo a byla pak k večeru hrozně protivná. Ve školce ale spát chodí a tak to dodržujeme i doma a opravdu po obědě spí, dokonce 1,5 - 2 hodiny :-)

      Vymazat
  4. Koukám, že budete mít krásné vánoce - teda myslím výzdobu (dárky a pohodu určitě taky). Ty visačky jsou moc hezké a taky všechny ty obháčkované oříšky - počítám, že budou na stromečku :-)) bude to krásné, dej pak fotku stromečku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, nejen my. Ale i 3 z vás. Posledních pár věcí, vč. štítků, zveřejněných v příspěvcích bylo totiž určeno na mou první narozeninovou GIVEAWAY :-) Fotku stromečku ale zveřejním i tak :-)

      Vymazat
  5. Aničko, já se přidávám k těm chválícím. Opravdu žasnu, kolik toho stihneš. Obdarovaní budou jmenovkami určitě nadšeni. Já jsem si vzala inspiraci u tvých vyšívaných oříšků, pár jsem jich už vyrobila, uvidíme, kolik toho stihnu. Jsem trošku starší ročník a moje oči už stávkují. Měj se krásně a těším se na další inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, děkuji. Už se budu opakovat, ale řekla bych to takto: "tak to dopadne, když zůstane workholik doma na mateřské" :-))) No a jsem moc ráda, že jsem inspirovala k pěknému tvoření i další. Ještě mám pár nápadů v hlavě, tak třeba dojde i na jejich realizaci a pak i zveřejnění tady :-)

      Vymazat
  6. Aničko,jsou to moc krásné jmenovky.
    Křížková výšivka je parádně dozdobila.
    Já nestíhám,tak jsem si jmenovky koupila v Ikea.
    A ta umytá okna ti teda vážně zááávidím.
    Moc zdravím!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, to já už se teď jen tak hraju... To červené křížkování mě nějak chytlo :-) Měj se krásně Anička

      Vymazat
  7. Aničko, parádná jmenovky, to budou krásné dárečky.
    Hezký víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) Věrko, třeba budou i u Vás doma :-) Dala jsem je jako jednu z cen do mé první GIVEAWAY :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna