úterý 29. října 2013

Tak ještě jedna červená s kulatým dnem...

Dobré odpoledne,

tak jsme zase zavřeni doma. Viktorka má neštovice, takže následující tři týdny strávím doma s oběma dětmi v uzavřeném prostoru. Viki je nespoutaný živel, tak bude zaručeně veselo. Doufám, že už se Jiříček dá konečně dohromady, pořád chraptí jako stará gramofonová deska. A uvidíme, zda se k tomu přidají i neštovice či ne...

Ve dne to ještě jde, ale ty noci už mě začínají hodně zmáhat. Ne, že by Jiříček nemohl spát, usíná dobře a až do druhé ráno spí (s výjimkou buzení na kojení) jako dudek. Ale ve dvě ráno to začne. Z ničeho nic začne plakat nebo doslova řvát na celé kolo a je těžké ho utišit. Postupně si vynutí pobyt u mě v posteli, kojení (v půl roce i co hodinu a půl, tak často jsem snad nekojila ani v porodnici...), neustále podávání dudlíku, nošení tak a zase onak... Někdy mám pocit, že zneužívá situace, dělá všechno pro to, aby bylo po jeho a zkouší, na co všechno ještě přistoupím... Bojuji sama se sebou a tím, zda tomu už udělat přítrž a nechat ho i trochu poplakat, když mu nevyjdu ve všem vstříc a nebo to ještě vydržet než bude úplně 100% fit.

Jsem tak vděčná za každou chvilku, kdy mohu uniknout do svého světa a tvořit si. Je to teď snad největší relax pro mou duši. 

Není to tak dávno, co jsem vám představila svou první obháčkovanou krabici s kulatým dnem. A protože jsem nechtěla zůstat u jedné, mám pro vás další. Materiál stejný jako posledně, háčkovaný vzor jiný. Přikládám níže. Je to ve španělštině, ale graficky, dá se jednoduše pochopit. Kombinace řetízkových ok, krátkých a dlouhých sloupků. Dno jsem dělala z dlouhých sloupků. 


Vzorek je moc pěkný, docela hezky by z něj vypadala i taška (možná by se na ní zvolený vzorek hodil víc než na tu krabici...). Jen ke stávajícímu polotovaru přišít uši (i z jiného, třeba koženého či koženkového nebo látkového materiálu), podšít jednobarevnou světlejší či tmavší látkou... možná příště :-))


Upozorňuji, že nejsem španělštinář... ale řekla bych, že je to takto (resp. takto mě to "funguje" :-))

punto cadena = řetízkové oko
punto vareta = dlouhý sloupek
7 puntos cadena = 7 řetízkových ok
medio punto = krátký sloupek
punto vareta triple = třikrát nahazovaný dlouhý sloupek (já nepoužila, háčkovala jsem dokola)

Krabice je tentokrát krapet vyšší než ta posledně :-) No však jukněte :-)))

Mějte se krásně

Anička

PS: tento příspěvek mám rozepsaný od rána a s odstupem času mohu konstatovat, že mé děti se dnes na mě asi domluvily... v dobrém ale...jsou moc moc hodné, prostě k zulíbání :-))

14 komentářů:

  1. Aničko paráda, mistrovské dílo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, díky :-) Mistrovské ale ne. Ale je červené a pro mě, co je červené, je pěkné :-)))

      Vymazat
  2. Aničko, máte můj obdiv, 2 malé děti a jste tak pilná. Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, nevím, jestli je co závidět. Má údajná píle je jen důsledkem pobytu workholika na RD :-)) Prostě jak říká moje mamka "nedokážu usedět na prdeli" :-) A to má své pozitivní i negativní projevy v životě. Ta píle by mohla být tou pozitivní stránkou věci. O těch negativních raději psát nebudu :-)

      Vymazat
    2. Aničko, já nezávidím, já obdivuji, sama jsem kdysi na mateřské také pletla, háčkovala a nebudu se rozepisovat co ještě. Jen vidím kolem sebe spoustu mladých maminek, které nezajímá skoro nic, a proto máte můj obdiv. Jindra

      Vymazat
  3. Vzoreček je moc pěkný!
    Uložila jsem si ho a kdoví,možná ho někdy použiju.
    Moc děkuju!
    A dětem zdravíčko a pro tebe trpělivost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blanko, dík za návštěvu :-) Už se těším na nějakou realizaci vzorečku v Tvém podání. A díky za přání k dětem i té mé trpělivosti. Učím se, učím..., snažím se, snažím :-)

      Vymazat
  4. Hezké háčkování, jsi šikulka a díky za vzorek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Budu ráda, když vzoreček najde ještě další využití.

      Vymazat
  5. Jejda...Aničko, na to Tvé kouzlení háčkem je tuze pěkné pokoukání:-)Přeji hodně sil na to nekonečné soupeření s neústupnými bacily:-).....určo je přeperete:-)
    S pozdravem Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, díky :-) A s bacily už to snad konečně vybojujeme. Jiříček už se s antibiotiky začíná dávat dohromady...

      Vymazat
  6. Krásně obháčkované krabice! Vzorek mám taky uložený, nevěděla jsem, kde ho použít, krabice je fakt super nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem inspirovala k využití "nevyužitého" :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna