čtvrtek 14. března 2013

Už dlouho nebyly provázky... jutový košíček/ošatka na velikonoční vajíčka

Zdravím Vás, milé kolegyňky tvořilky,


tak jsem si včera večer říkala, jestli Vám už není z těch mých fazolek trochu mdlo (jeden mecháček už to asi nezachrání...) a že by to chtělo zase něco trochu jiného. 



Před pár dny Lenka včelka zveřejnila návod na (nejen) velikonoční košíček. Uložila jsem návod na bezpečné místo, zůstávala v klidu a vesele fazolkovala.... 



JENŽE včera Lenka zveřejnila i fotky svého nádherného košíčku háčkovaného z jutového provázku (http://lenkavcelka.blogspot.cz/2013/03/jutovy-kosicek-jarni-girlanda.html). Tak to by nechalo v klidu jen málokoho, natož mě. Už delší dobu jsem přemýšlela, do čeho všechna velikonoční vajíčka uložím. Přemýšlela jsem o různých košících, ošatkách, podložkách... Jenže jsem pořád nebyla schopna rozhodnout se pro něco konkrétního. Jediné, čím jsem si byla jista, bylo to, že by TO mělo být z "přírodního" materiálu v tlumené barvě... Lenka se mi přesně strefila do vkusu.



Tož jsem schovala mé milované fazolky a vytáhla jutový provázek a začala háčkovat z provázku... A mám hotovo :-) 



Oproti návodu jsem si stejně jako Lenka přidala pár řad a oček, aby byl košíček nebo spíše ošatka dostatečně prostorný... Jak je ale vidět, kdyby mělo zůstat jen u mé letošní produkce, tak by byl košíček poloprázdný nebo poloplný (nemohu se rozhodnout, zda jsem dnes za pesimistu či optimistu :-))... Měla bych tedy ještě pořádně máknout, ať ten svůj košík pořádně naplním :-) Nějaká vajíčka ještě určitě vyrobím a něco mám ještě od loňska, tak snad se podaří.

2 komentáře:

  1. Anicka na taky kosik sa chystam uz moc dlho..tvoj je moc pekny...paci sa mi taky naplneny vajickami :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak honem na něj :-) Velikonoce se blíží... Když jsem se donutila přelouskat návod, zjistila jsem, že je to úplně jednoduché. Jen s tím provázkem to jde hůř než s klasickou přízí. Ale dá se to zvládnout i za den :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna