čtvrtek 14. února 2013

Sněhuláčkový příspěvek

Viki nás už pár dnů "zlobí" svou neochotou k poobědovému spánku. A když nakonec usne (a to si pak dá i dvouhodinovku), tak dělá vylomeniny večer. I když ji uložíme ke spánku v osm, vykoupaná, vypovídaná, po přečtení pohádky, usíná až kolem deváté a za tu hodinu, než usne, tropí lotroviny - trhá knížky, ničí obrázky pověšené na zdi atd. Každý den přicházíme s jinou hypotézou toho, proč se tomu tak děje. Včerejší hypotéza zněla "je málo unavená". S manželem tak strávila Viktorka venku dobré dvě hodinky nejdřív stavěním sněhuláčka, poté bobováním... A výsledek? Nová hypotéza pro další den :-)

Tak aspoň pozitivní stránka těch našich pokusů, jak Viki "zkrotit" :-)

Možná vás zarazí minivelikost našeho sněhuláčka - má to
2 důvody - Viki trvala na malém sněhuláčkovi a sníh nechtěl
lepit (takže bylo fajn, že se objevil i ten důvod č. 1 :-)

4 komentáře:

  1. Tady jsem poprvé a né naposledy.Moc se mě líbí ten sněhuláček.
    Mám sice kluky,již dávno z domu ve věku ,,rodičů,,ale pamatuji,si jako by to bylo včera,jak jsem trpěla s první synem-pohádkování,brečení,no jestli jsem se vždy vyspala v jednom tahu 3 hod.tak jsem myslela,že nedýchá.takto to trvalo do tří let.Zato druhý syn,ten jenom papkal,spinkal a žádný brekot nebyl.
    Určitě se Viki uklidní a druhé mimi Vám to vynahradí.Určitě bude hodné.hezký den.Miluš

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za podporu :-)Ona i Viktorka krásně papká a když usne, tak spinká a to (až na určitá kratší období, kdy to bylo přechodně horší)od půl roku celou noc. Jen teď si postavila hlavu a dělá si "pěkný večer" po svém... Dneska jsem měla na stole hromadu leporel (měla jsem vždycky za to, že ta vydrží úplně všechno... nevydrží) a lepila a lepila. No snad to bude brzy lepší. A stále doufám, že to druhé nám to vynahradí :-) Sousedi o všech svých třech dětech, když byly malá miminka, tvrdili, že to byl převtělený Budhha... Taky bych si takového přála...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tenhle problém jsem řešila,když bylo té mé cácorce 2 roky. Nechtěla poobědě spát. Snažila jsem se jí uspat. Trvalo to i hodinu než zabrala. Výsledek byl,že ze prvních pár dní spala hodinku,ale po pár dnech už to bylo jen půl. Takže jsem stejně nic neudělala. Večer pak nechtěla spát jak píšete dělala samé kravinky. Tak jsme zrušili spánek poo. Malá ležela hodinku u pohádek a večer mi usínala kolem 7 hodinky v náročí při večerním mlíčku.
    Přece jenom je už Viktorce 2,5 a třeba už prostě nepotřebuje poo spát. Zkuste jí nenechat spát poo a dát spát dřív.
    Znám i maminky v okolí, kterým děti přestali poo spát kolem roku a jiné zase spali až do 5 let. Každé dítě je jiné a má i jinou potřebu spánku. No a tvrzení, že by dítě mělo spát do 3 let poo je prostě nepoužitelné na každého.
    Přeji pevné nervy Terezie

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, tak přesně k tomuto kroku jsem se uchýlila dneska po obědě. Viki jsem nechala a nenutila ji do postele spát. Pěkně si hrála, když se vrátil manžel z práce, trochu si poběhali a bez jakéhokoliv náznaku únavy přečkala až do večera. O půl osmé jsme ji ukládali ke spánku, do osmi to bylo stejné jako dřív. Ale v osm konečně padla za vlast... Takže jistý pokrok tam je a vypadá to opravdu tak, že už tu potřebu spánku během dne nemá...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna