pátek 28. prosince 2012

Nevydržela jsem to a začala znovu háčkovat aneb skřítkovská čepička

Dobré dopoledne,
původně jsem si plánovala přes Vánoce malou "kreativní" pauzičku, ale ruce to prostě nevydržely a tak jsem se znovu pustila do práce :-) Vysnila jsem si pro Viktorku skřítkovskou nebo trpasličí čepičku, jak tento typ čepičky bývá taky často nazýván. Jenže sen je jedna věc a jeho realizace věc druhá. Chtěla jsem se původně do realizace pustit sama, bez jakékoliv vnější pomoci. Ale "anténka" na hlavě čepičky byla nejdřív moc dlouhá, pak zase moc krátká, nebo byl náběh na klasickou čepičkovou "placku" příliš rychlý a Viki by pak v čepičce vypadala jako jedno z princátek z Dálného východu ve filmu Anna a Král... :-) I vložila se do celého procesu tvoření má nejmladší sestra a poslala mi dva zdroje inspirace, které ke skřítkovské čepičce našla na mimibazaru. Nakonec jsem se inspirovala jedním z nich - konkrétně tímto: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7128 (a opravdu mě nakopl tím správným směrem), ale upravila jsem si ho po svém, aby se výsledný výtvor co nejvíce přiblížil mému snu :-) A myslím, že se to povedlo. 

Zbude-li chvilka času, zkusím dát návod dohromady i pro případné další zájemce. Háčkovala jsem z příze YETTI od Vlnapu háčkem  na vlnu č. 4,5. K čepičce samozřejmě vznikne do sady ještě nezbytný nákrčníček. Až bude hotov, zase se pochlubím :-) 

Vzhledem k tomu, že mě začíná na pravé ruce pobolívat kloub u palce (což je asi dáno tím, že jsem teď hodně háčkovala a prst byl dlouhodobě jednostranně zatěžován), rozhodla jsem se, že své kreativní úsilí aspoň na čas obrátím do jiné oblasti. Nákrčníček tak bude aspoň na pár týdnů poslední háčkovanou věcí, kterou ještě udělám. Všechno špatné je ale pro něco dobré. Včera jsem našla krásné předlohy pro křížkové vyšívání, navíc mám jednu asi deset let rozdělanou práci na nádherném motivu víly vyšívané křížkem, kterou bych ráda dokončila (k čemuž jsem si včera doobjednala chybějící odstíny bavlnek), takže už se těším, až se do toho pustím (to mě pak zase bude pro změnu bolet za krčkem... :-)) Viki tak snad brzy přibude do pokojíčku polštářek či povlečení na postel s nějakou vyšívanou aplikací.

Někteří už sice hovoří o konci vánoc, pro mne jsou ale vánoce obdobím, které se uzavírá až s příchodem Tří králů 6. 1., takže si dovolím přání - užívejte vánoc, i když v ČR zatím stále bez hromady přírodního sněhu.

2 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna