sobota 17. listopadu 2012

Jen krátce - háčkovaná zimní ušanka - MÁ PRVNÍ!

Na doporučení své nejmladší sestry, která je mi, pokud jde o ruční práce, velkým a zatím nedostižným vzorem, jsem si objednala v jednom moc dobrém e-shopu silnější příze (COMFORT a MERINO) s cílem z nich výhledově Viktorce uháčkovat pořádnou zimní čepici.

A protože by nejspíš jiná zimní čepice než "ušanková" u nás doma neprošla (ne u Viki, ale u našeho tatínka, který si potrpí na maximální ochranu všech částí těla každého člena naší rodiny před nástrahami mrazů, větrů,... zkrátka všech možných nepřízní zimního počasí), volba byla jasná - BUDE TO UŠANKA

Na mimibazaru zde:  http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=10863 jsem si našla návod na vzor, který způsobuje, že čepice krásně pruží do šířky a pustila se do práce. Ze začátku, kdy se v každé řadě přidávaly sloupky, jsem měla velké obavy, jak se s tím u tohoto vzoru poperu. Ale návod zafungoval a opravdu to vyšlo - i mně :-) Pak už jen nastudovat "krytky uší", celé dílko obháčkovat, vyrobit sněhovou vločku (návod mám opět z mimibazaru zde: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8357 - návod mi sice moc neseděl, ale nakonec jsem to zvládla taky), bambuli a "copánky" na zavazování čepice a je hotovo. 

Mám z čepice obrovskou radost, dodělala jsem jí před chvílí a Viktorka ještě finální podobu neviděla. Snad bude spokojená...
















A když jsme u těch vloček - začala jsem pomalu tvořit vánoční háčkované dekorace - mám už jednu jednoduchou vločku a zvoneček... aby byla pěkně rovná, tak je třeba vločku ještě naškrobit... Prý stačí obyčejná voda s cukrem... tak vyzkouším.




2 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna