sobota 13. února 2016

Zpátky ke stroji...

... alespoň na chvíli. I když jsem teď měla starosti s nachlazeným Jiříčkem a snažila se řešit pracovní záležitosti a intenzivně pracovat na mém prvním letošním zahradním projektu, který mě však hodně baví. Promyslet dobře změny na starší zahradě má pro mě zvláštní kouzlo. Je to jiné než u návrhu nové zahrady "na zelené louce". Možná proto, že je u nich zajímavější pozorovat stav před a po.

I když člověk někdy neví, kam dřív skočit a je unavený, demotivovaný, protivný..., měl by alespoň občas na chvíli zapomenout na všechny priority a udělat si něčím radost či pustit se do něčeho malého jen tak pro potěchu. Sice nás to trochu zdrží, ale ten pozitivní stimul, který se nám pak dostane, za to podle mě stojí. S o to větší chutí se pak člověk vrátí zpátky ke všem těm prioritám, které hrozně hoří a nakonec i možná všechno stihne v termínu, v dobré kvalitě a hlavně v mnohem větší pohodě.

Připomněla jsem si to včera odpoledne. A i když jsem původně měla v plánu využít tatínkovy přítomnosti doma k urychlené přípravě Viktorčiny karnevalové masky, skončila jsem nakonec u šití druhého, původně neplánovaného, dárku pro maminku miminka z okolí. To by už mělo přijít na svět každým dnem. Bryndáček pro malou holčičku bude dokonale ladit se slečnou tučňákovou. Práce šla dobře od ruky, pozitivní energie se uvolnila a já nakonec stihla vyrobit i část kostýmu pro Viki .-)



Máte také tu zkušenost? Odbíháte někdy záměrně od povinností, abyste "nabrali" síly, pozitivní energii, nastartovali motivaci? A funguje vám to?

Mějte krásný pozitivní víkend

A.

7 komentářů:

  1. To odbihani mam urcite stejne:-). To se musi! A vyrobky krasne. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, bryndáček je nádherný. Škoda ho pocintat.
    Pokaždé když je mi ouvej, tak mne tvoření postaví na nožky. Odbíhám ráda a pokaždé si to tak pěkně zdůvodním :-).Krásný víkend. Z.

    OdpovědětVymazat
  3. To je parádní Aničko :) Jj mám stejnou zkušenost, někdy malé "odběhnutí" má hodně pozitivní efekt, člověk získá opět nadhled a má více energie se s tím poprat :) Hezký víkend, K*

    OdpovědětVymazat
  4. Ten podbradnicek s tucniakom, to je take pekne. Farby, latky, ten tucniak je naozaj vydareny, tie nozicky, darceku sa urcite potesia. Ked som neviem ako unavena, ale nieco tvorim, vymyslam, prerabam, zrazu sa normalne zobudi cely organizmus a ani spat sa mi nechce.

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko, kápla jsi mi do noty,potřebovala jsem vymyslet dáreček pro mimi a už vím - bryndáky. ;-)K tomu také nějakou hračku. Díky za inspiraci. Ty tvoje se určitě budou líbit, máš to pěkně sladěné, milé barvičky... :-) Jo, jo, také odbíhám a někdy se mi nechce vracet... ;-)Pěkný víkend. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, prosím, mohla bys mi poslat střih? Odkaz od Hanky už neplatí, nebo alespoň já jsem to nenašla. Moc, moc děkuju. ♥

      Vymazat
  6. Aničko, přesně, někdy si odběhnu, načerpám a dílo je pak hotové lépe a třeba rychleji..
    Bryndáček je super, krásně sladěný, potřebuju nějaké pro malého prince a uvažuji, jak vyřešit zapínání.
    Krásný večer.
    B.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna