pondělí 24. srpna 2015

Došeda...

... šly během víkendu (prozatím) tři stěny v dětském pokojíčku. Využila jsem Viktorčiny momentální nepřítomnosti (třídenní návštěva u babičky) a přítomnosti tatínka doma a pustila se do díla :-)

Vše ještě není hotovo. Musím dokončit Jiříčkův kapsář za postel, při tom opravit i pár míst na Viktorčině kapsáři - už jsem se smířila s tím, že to není úplně křehká princeznička :-)), pak chci znovu namalovat na zeď naproti okna strom, vyrobit pár dekorací... 

Myslím však, že již mohu odtajnit Viktorčinu část pokoje, dá-li se to tak vůbec říci. Jsem zvědavá, co na novou výmalbu a povlečení řekne, až dnes dorazí. 

V plánu byla šedá výmalba i u čtvrté zdi naproti postelí, došla mi však barva. Stěna tak zůstala prozatím v pastelovém odstínu červeného grepu a docela se mi tak zamlouvá... Uvidím časem, zda při ní nakonec zůstane a nebo ji rovněž přemaluji bílou podobně jako šikminu v meruňkové barvě. Zde zůstalo na přání mého muže rovněž u původní výmalby (provádí nějaká měření a testování srážení vlhkosti pod střechou a má výmalba šikminy a případně stropu by údajně vše zhatila, tak si musím počkat na výsledky šetření :-)) 


Přikrývka a polštář dostaly nové povlaky. Na příručním stolku u postele má Viki své oblíbené korálky, které tak ráda jednu dobu navlékala stále dokola. V posteli, kapsáři, i na stolku hračky, které jsem ji šila či háčkovala já, případně má mladší sestra.  


Držák na kapsář vyrobil manžel z dlouhé násady na smeták a několika kovových komponentů :-) I postele jsme si už dříve trochu vylepšili - zakoupili jsme původně masiv v přírodním odstínu a já dodala štětcem a plechovkou barvy trochu bílé patiny .-) 

Na šedém pozadí za stolkem krásně vynikne i háčkovaný "vánoční" stromeček, který se však v růžové barevnosti využije po celý rok. 


Na zdi obrázky - Viktorčiny vlastní, darované i kupované. Vše ale spojují veselé motivy a pestrá barevnost nejen na rámečcích. 

Tzv. kulaťák v posteli mi uháčkovala moje mladší sestra k narozeninám, téměř okamžitě mi však byl zabaven na dobu neurčitou... ale Viktorčině postýlce sluší, to zase jo :-)

Holčičí část pokojíčku máme za sebou, tak hurá na tu Jiříčkovu, ať nepřijde zkrátka... i když nám to trochu komplikuje Jiříčkova momentální indispozice, od noci ze soboty na neděli zvrací, během včerejška se k tomu přidal i průjem. To jsou věci, které člověka vrací ze světa tvoření zase pěkně zpátky na zem...

Hezký den

A.

12 komentářů:

  1. Aničko, šedá v pokojíčku je pěkná a myslím, že mu to s těmi červenými doplňky moc sluší. Taky se chystám Simonce předělat pokojíček, přání je modrá barva. Jak se člověk mýlí, když těm holčičkám ordinuje pořád růžovou a pak zjistí, že modrá je ta nejoblíbenější barva.
    a jestli můžu k předchozímu příspěvku, tak můj manžel už mi zakázal předkládat mu moje nápady co se týkají zahrady a okolí. Potřebuje dodělat přední plot a dřevník a prý se zdržuje těma mýma blbostma, co se mi rodí v hlavě. Ale jak píšeš, taky mu to moc pěkně jde od ruky, tak proč toho nevyužít, že?
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, souhlasím s Tebou, člověk někdy snadno zabředne do stereotypu :-) A k Tvým nápadům - asi mu to budeš muset servírovat víc diplomaticky :-))) Krásný večer A.

      Vymazat
    2. Ani, servíruju mu to diplomaticky dostatečně, proto mi dá skoro vždycky přednost :-))).

      prosím, Aničko, kde jsi sehnala ten stojánek dřevěný, na kterém je ten háčkovaný stromek? to je nějaká samovýroba?
      děkuji
      Majka

      Vymazat
    3. Majko, samozřejmě manželova samovýroba - tyčka (ze starého věšáku, z bambusové tyčky...) zasunutá do předvrtaného otvoru v čtvercové základně z kousku ohoblované destičky :-)

      Vymazat
  2. Aničko mohla by si mi prosím prozradit zda látky kupuješ přes internet a pokud ano, odkud? Moc se mi líbí.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Álo, už jsem na to odpovídala u jednoho dřívějšího příspěvku, tak mrkni zde: http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2015/08/mentol-v-posteli.html, snad si vybereš k vlastní spokojenosti :-) Hezký večer A.

      Vymazat
    2. Aničko díky, to mi někde uniklo.
      Krásné pokojíčkové tvoření přeji, moc se mi to líbí.
      Ála

      Vymazat
    3. :-) Rádo se stalo. A díky za poklonu k pokojíčku - mám radost, že se líbí i někomu mimo rodinu :-))

      Vymazat
  3. Aničko, je to moc pěkné, určitě se změna dětem moc líbila. Já mám také v plánu nějaké změny, ale zatím to jsou jen plány:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, Jirkovi je to zatím celkem putna, mu se líbí obecně vše, co je nové a co může prozkoumat :-) A Viki je bohužel stále u babičky kvůli střevní viróze, kterou zbytek rodiny právě prochází, nechtěli jsme, aby se od nás taky nakazila. Snad už ji ale budu moci vzít brzy zpátky domů, už je mi po ní moc smutno. A doufám, že bude mít z proměny radost. Ať i Tvé plánované změny mají úspěch :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  4. Moc krásné :) máte můj velký obdiv, moc se těším až budu připravovat pokojíček pro své děti :)

    OdpovědětVymazat
  5. Katko, díky :-) Přeji vám to, je to radost, člověk se přitom vrací trochu zpátky v čase :-) Hezký večer A.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna