pátek 15. května 2015

Třiadvacet okrasných česneků...

... jsem si po poměrně velkém úsilí při jejich obstarávání (nejsou v běžné nabídce zahradnictví) vysázela loni na podzim do svého levandulového "políčka" (vedle pár dalších kousků v jiné části zahrady) a těšila se, až se na jaře proberou a poprvé vykvetou.

Ani nevíte, jakou radost mi tak udělalo, když se po zimě všechny začaly klubat mezi kačírkem nahoru ven a ještě větší, když se později začaly uprostřed tvořit i květní stonky. Před pár dny jsem ráno procházela zahradou. Rozkvět okrasných česneků byl už doslova na spadnutí. Nemohla jsem se dočkat, až ten okamžik konečně nastane.

OVŠEM... ještě ten den mě předběhla jedna malá uličnice, která mi otrhala (s výjimkou dvou kusů) všechny hlavičky budoucích květů v levandulovém políčku vysazených česneků :-( Mé bědování muselo být slyšet až k mým 40 km vzdáleným rodičům. 

Jako důvod Viky uvedla, že "ty zelené bambulky nebyly vůbec hezké, protože byly zelené a ne barevné a tak je raději všechny zlikvidovala" :-) Co jí však nelze upřít, je fakt, že ačkoliv byly cibulky vysazeny nepravidelně po celé ploše políčka, dokázala rozeznat (až na ty dva kusy, které nejspíš jen nedopatřením přehlédla) všech 21 kousků česneků a jeden po druhém rychlostí blesku (vážně nechápu, kdy to stihla) patřičně "zpracovat".... Tak nevím, že by další nadějná zahradnice v rodině? :-)

Toto jsou okrasné česneky na opačné straně zahrady, které vykvetly bez Viktorčiny "asistence". V množství je síla a těch 23 česneků to nepřebije, ale i tak je to alespoň malá záplata na bolístku. A ve velkém za rok... Doufám :-)



Krásný den

Anička

14 komentářů:

  1. Aničko máš báječnou pomocnici:-))). Okrasný česnek mám taky, ale z loni vysazených asi deseti, kvetou letos pouze dva. Nevadí počkám do příštího roku. Krásný den Rija.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, tak to jsme na tom v podstatě stejně :-) Jen já k tomuto stavu potřebovala ještě tu báječnou pomocnici. Tak příští rok si povíme :-) Hezkou neděli A.

      Vymazat
  2. Milá Aničko, děti jsou někdy moc aktivní, jojo.
    Náplast je krásná a za rok to bude paráda.
    Krásný den.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, určitě. Věřím, že příští rok to bude lepší :-)

      Vymazat
  3. Milá Aničko, pokud Vás to uklidní taky mi po zahradě chodí jeden tříletý "Roundup". Vždycky mi s velkou slávou přinese ukázat, jak mi pomáhá trhat plevel. Je zajímavé, že plevel ještě nikdy nedonesl, ale tulipány, narcisky, modřence a jiné miláčky, které na své zahrádce opečovávám, bych mohla počítat na desítky.
    Váš blog jsem objevila teprve nedávno, ale od té doby jsem u vás denně. Moc se mi tu líbí, jste ohromně šikovná. Pěkné dny. Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mílo, díky za návštěvu i první komentář :-) A abych byla upřímná - ano, uklidňuje mě, že podobné je to i jinde, že v tom nejsem sama :-))) I když - ty tulipánky, narcisky, modřence člověk může strčit ještě do vázy a udělat tak parádu aspoň doma :-) Díky za milá slova a přeji krásnou neděli A.

      Vymazat
  4. Šikovné dítko.-)) Ale když nejde o život, nejde o nic .... příští rok se dočkáš, aspoň se máš na co těšit .... taky dobrý ne, takové těšení:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, máš pravdu. Budu zas celý rok napjatá jako struna. Snad to příští rok vyjde :-) Krásnou neděli A.

      Vymazat
  5. Já letos taky slavnostně čekám , že mi po dvou letech JEDINÝ okrasný česnek rozkvete - příčina ale nebyly děti - ale slimáci !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, tak to snad naštve ještě víc. Já letos od začátku jara sypu granule, abych slimáky vymýtila hned z počátku sezóny. Jsou to potvory. Přeji minimum dalších škod na zahrádce. Krásnou neděli A.

      Vymazat
  6. U nás jedou modřence ... to sdrhování kvítků je přece taková zábava ;-) ... no, a teď jsem záškodníky přesměrovala na pampelišky a sedmikrásky ... těch máme v trávníku dost ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joli, tomu rozumím :-) Ale pampelišky a sedmikrásky... to je teprve výzva! Jen Ti malí ne a ne to pochopit :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna