středa 14. ledna 2015

Načerno...

... jsem kromě staršího dřevěného svícnu natřela i pár dalších drobností. 


Krásný dřevěný stromeček bez lazury jsem koupila na našem školním vánočním jarmarku. Původně tmavě hnědě lazurovaný dřevěný domeček tamtéž. Vázička je recyklovaná sklenice od velkého balení nakládaných okurek, kterou jsem muži uloupila dříve, než ji stačil odnést do tříděného odpadu :-) A konečně svícen/aroma lampa je pozůstalost po manželově tatínkovi. Barevně se příliš nehodila, ale mám ji moc ráda. Mám ji spojenou s pěknými vzpomínkami na skvělého člověka a rodiče, jenž mi byl svým přístupem nejen k dětem, ale i lidem obecně nedostižným vzorem. Mrzí mě, že už nepoznal naše děti. Byl by úžasný dědeček. Pěkné stromečkové podtácky jsem si koupila už dávno.


Hezký den

Anička

12 komentářů:

  1. Krásný den, Aničko.
    Na začátku minulého příspěvku jsem si říkala černou domů v žádném případě a mám moc ráda přírodní dřevo a keramiku úplně miluju, ale přiznávám, že proměna je moc a moc povedená a věcem to sluší o moc dřív než dřív. Jsi opravdu veliká šikulka!!!
    Hodně dalších nápadů a inspirace.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, to já jsem si (s tou černou) také dlouho říkala.... No, přišla změna :-) Krásný den Anička

      Vymazat
  2. Krásné dopoledne
    Vypadá to moc pěkně a ty věcičky dostaly úpně jiný rozměr. Můžu se zeptat jakou barvu si použila,že není vůbec vidět že by to bylo natírané ?
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťo, přesně ten samý pocit jsem z toho měla taky, když bylo hotovo :-) Pokud jde o černou barvu, oblíbila jsem si barvu ETERNAL v matu. Natírala jsem s ní už i ledničku a pracovalo se s ní výborně (i když lednici jsem nenatírala klasicky štětcem, ale použila pěnový váleček).

      Měj se krásně Anička

      Vymazat
  3. Krásný den,Aničko vypadá to parádně,jsi šikulka.Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na barvu a štětec je vždycky spolehnutí :-))) Hezký den i Tobě Anička

      Vymazat
  4. Aničko, moc se mi proměna líbí. Můžu se zeptat, jakou používáš barvu? Měla bych trochu obavu z té aromalampy, aby se nesloupla..můžeš mi napsat o jakou barvu jde? Díky moc..Jsi moc šikovná! Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, používám Eternal. A s tím sloupnutím - je to možné, nemám to vyzkoušené. Uvidíme :-)

      Vymazat
  5. Dobrý den Aničko.
    Jsem jen pouhou čtenářkou několika blogů mezi které patří i ten Váš.
    A dneska už musím reagovat.....nějak nemohu pochopit, kde berete čas a energii na realizaci všech svých nápadů............to je totiž úplně neuvěřitelné, co všechno stihnete dělat s dvěma malými dětmi "v zádech" :-))...rodina, domácnost, zahrada, tvoření, kroužek ručních prací.....
    Máte můj opravdu upřímný obdiv, jste neskutečná!!! :-)))
    Přeji krásné tvůrčí dny.
    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, díky za návštěvu i komentář i dotaz, na který už jsem odpovídala nesčetněkrát. Připadám si už jako nějaký Marťan :-) Tak možná jen ve zkratce - energie - jsem od narození činorodý člověk narozený ve znamení Střelce (hezky řečeno, má mamka tomu říká "nedokázala chvíli usedět na prdeli" :-)), nicnedělání mě ubíjí, potřebuji pořád nějakou akci - to mě dobíjí. Čas - Viki už chodí do školky, ale když mám doma obě děti, snažím se je zapojit (úměrně jejich věku) maximálně do všech domácích prací, které dělám. Děti to milují a člověk trochu zaměstná jejich pozornost. Není to vždycky idylka, ale často se daří :-) Díky tomu nemusím dělat všechny domácí práce tehdy, kdy děti uložím ke spánku, ale mohu se věnovat tomu, co mě baví, tvořit. A taky mám moc hodného muže, ideál všech žen. Neznám v okolí obětavějšího tatínka, který by se dětem tolik věnoval. Bez něj bych si zdaleka nemohla dovolit tolik, co nyní. Ví, že bych hrozně ráda zase naplno pracovala, ale zůstávám doma kvůli dětem a rodině, protože prarodiče využívat na hlídání nemůžeme a do jeslí Jiříčka dávat také nechceme. Možná i to je důvod, proč mi vychází tolik vstříc, pokud jde o mé záliby (mj. tvoření a zahradu). Krásné dny Anička

      Vymazat
  6. Proměna je fajn. Černou já můžu i když před 5ti lety když muž řekl černá do obýváku, myslela jsem, že to nedám a jak je to u nás.....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna