pátek 3. ledna 2014

Rozpleteno

... konečně se u mě dostalo i na pletení. Bez nadsázky se označuji za chronického pletařského začátečníka. Čas od času něco začnu plést... odložím na chvíli... odložím na dlouho... nedodělám. S výjimkou jedné pletené čepičky pro Viki se mi dosud nepodařilo dokončit žádný můj pletařský produkt.

Pátrala jsem po příčinách mých neúspěchů na pletařském poli. A tady je výsledek. Vybavena několika sadami nových rovných, kruhových a pomocných jehlic v různých velikostech a délkách, zásobou dalších elektronických i knižních návodů na upletení čehokoliv a velkou dávkou novoročního optimismu se opět pouštím do těch vod tak známých, přesto tak málo probádaných :-)

Pro začátek opět čepice. Hladká, bez copánků a jiných cerepetiček. Pro Viki. Z krásné příze ELIAN creativ. Podle Terky (Barvínka), u které jsem si návod šitý na mne a mě podobná individua "objednala".


Loučím se s Vámi. Držte mi pěsti. Já přijdu... a se mnou ČEPICE! :-)

Krásný večer

Anička

PS: tento příspěvek jsem začala psát někdy kolem druhé po obědě... od té doby na jehlicích přibylo pár dalších řad... použila jsem cca stejně silnou přízi jako Terka, ale menší jehlice (měla jsem strach, že po takové době budu plést hodně volně)... No a čepička bude asi menší než na Viki... Ale já už jí najdu tu správnou hlavičku :-)))

8 komentářů:

  1. tak držím palce - určitě pletení zvládneš. Hezký víkend Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Taky držím pěsti,ať se zadaří.
    Ta příze vypadá moc hezky.
    Taky zrovna pokouším jehlice...já jsem začala rukavicemi.
    Moc zdravím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, díky. Zadařilo se a je hotovo. Už mám znovu rozpleteno :-) Držím palce s těmi Tvými rukavicemi. To bych na začátek nedala :-)

      Vymazat
  3. Vlna je úžasná. Určitě to dátáhneš do konce.
    No a když né tento týden, tak ten další určitě.
    No a když máš nové jehlice tak to půjde jedna dvě. Vím co mluvím. Já jsem si před 3 roky koupila sadu nových kruhových jehlic - vyměnitelné s lanky a nepletu už na ničem jiném. Jde to na nich nádherně a hlavně mám i větší chuť tvořit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, máš pravdu. S těmi novými kulatými jehlicemi to vážně bylo príma :-)

      Vymazat
  4. Aničko, vlna vypadá nádherně. Ty jsi velká šikulka, jehlice pokoříš . ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna