pátek 2. srpna 2013

Zbrusu nový provázkový projekt - "provázková bedýnka"

V úterý mi konečně dorazil balíček s další várkou provázků. Byla jsem na ně tak moc natěšená, že jsem je musela hned začít "zpracovávat". Můj nový provázkový projekt jsem si pracovně nazvala "provázková bedýnka".

Na výrobu jsem použila jutový provázek a kartonovou krabici (shodou okolností tu, ve které mi nové provázkové zásoby dorazily :-)) a samozřejmě háček. 

Váhala jsem, zda háčkovat i dno, ale nakonec jsem usoudila, že by to byla škoda materiálu a rozhodla se obháčkovat pouze stěny "bedýnky". 

Z řetízkových ok jsem si uháčkovala dlouhý řetízek - délkou odpovídající obvodu bedýnky. Neměl by být příliš volný. Obvodu krabice by měl odpovídat po lehkém napnutí . Řetízek jsem poté spojila pevným okem do kruhu.  

Tady bych po svých zkušenostech doporučila dávat si velký pozor na to, aby se nám řetízek při spojování nepřekroutil, což by se nám vymstilo hned u háčkování následující řady a museli bychom párat a to nechceme :-) 

Já jsem si pomohla tím, že jsem si připevnila hotový řetízek špendlíky přímo na kartonovou krabici tak, aby nebyl překroucený a až pak jsem řetízek spojila pevným okem do kruhu. Přijde mi to jednodušší a také hezčí než háčkování obdélníku a jeho následné sešívání či sháčkovávání.

Při háčkování jsem použila můj oblíbený "provázkový" vzor - háčkování pouze za zadní nit, háčkovala jsem krátkými sloupky.

Takto vypadá háčkovaná část. Dovnitř bych ráda ještě udělala látkovou část podloženou vliselinem... Tak snad brzy. 




Bedýnka najde své místo v kuchyni na polici nebo v obývacím pokoji, kde bude sloužit jako skladiště drobnějších Viktorčiných hraček.

Krásný letní den

Anička

14 komentářů:

  1. Teda vypadá to dobře.... a ta terasa se mi taky líbí:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Terasu jsem neháčkovala, to až někdy příště :-))

      Vymazat
  2. Aničko, super, při pohledu na bedýnku mě tak napadlo, že by to bylo hezké na květináče. Kytičky by měly hezké kabátky ... že bych měla inspiraci na příští léto :)
    Hezký víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, už jsem o tom taky přemýšlela. Jen pořád řeším, zda obháčkovat obal na květináče nebo uháčkovat s hrubšího provázku obal, který bude schovávat květináč s podmiskou... Ale nevím, zda by to bylo praktické při zalévání květin a kontrole vody v podmisce...

      Vymazat
  3. Aní ta vypadá naprosto perfektně:o), nebolely tě prstíky od toho provázku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Nebolely... Už jsem si zvykla... A má to jednu výhodu. Vůbec si nemusím na rukou dělat peeling. Jsou krásně hebké od háčkování s jutovým provázkem :-))

      Vymazat
  4. pěkná bedýnka... taky mě napadlo, jestli se ti díky provázku neudělal během hačkování puchýř...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Puchýře jsem teď měla jen z intenzivního sázení hromady trvalek, které jsem si vzhledem k těm vedrům venku neuváženě objednala přes internet... Ale díky poctivému zalévání vypadají celkem fit...chvála bohu :-)

      Vymazat
  5. Milá Aničko jsem dnes po prvé na Tvem blogu a jsem nadšená Tvoji pílí a elánem,a tolikati zájmy nejvíce mne zaujalo háčkování z provázků o které jsem se taky snažila moc se mi líbí ale musím opatrně proto že mne brzy z toho bolí ruce a hlavně prsty, ale pomalu zkouším dále.Teď mne třeba navnadil Tvůj projekt bedýnky i prostírání je super.Píšeš ve svém komentáři že Ti konečně přišla zásilka provázků, chtěla jsem se zeptat jestli mi můžeš zdělit kde si to objednáváš a jak to vychází cenově.Jinak Tvůj blog je velmi krásný a inspirativní,určitě se budu k Tobě vracet proto že jsem nestihla vše prohlídnout.Pokud Ti to nebude vadit přidám si Tě do oblíbených!Jestli budeš mít náladu tak mi napiš o těch provázkách.MOc Tě zdravím a přeji krásné letní dny. soboroval@seznam.cz Děkuji Luďka

    OdpovědětVymazat
  6. Luďko, moc děkuji za milý komentářek i návštěvu na mém blogu. Údajná píle a elán je v mém případě asi důsledkem mého nenapravitelného workholismu. Protože workholik si práci vždycky (i na mateřské/rodičovské) najde :-) A protože jsem před nástupem na svou první RD měla práci různorodou, bohatou, zajímavou, ale také docela náročnou (a přiznávám, že částečně se jí věnuji i teď), potřebuji ji ji teď něčím adekvátně "nahradit" :-) Děti sice vyplní čas dokonale, ale po určité době to je trochu o stereotypu a já mám ráda změny, nové popudy a život "v pohybu" :-) Jen mám trochu strach, co z mých stávajících kreativních radostí zůstane poté, co se zase vrátím naplno zpět do pracovního života...

    Provázkování je moc fajn. Prsty sice trochu bolí, ale po nějakém čase už taky skoro ne a hlavně, výsledek za to stojí :-) Já zrovna rozjela novou provázkovou věc...a jednu pěknou mám v hlavě... až budu mít hotovo, pochlubím se :-)

    Jinak já jsem teď objednávala provázky na tomto e-shopu: http://www.lana-provazy.cz/. Po prvotních problémech spojených s chybou v objednávacím systému mohu říci, že další jednání bylo opravdu na profesionální úrovni a byla jsem spokojená. Vzhledem k tomu, že se ale platí poštovné, nemá smysl objednávat jedno klubko provázku, ale nakupovat ve větším... Takže záleží, jak hodně to chceš s tím provázkováním "rozjet" :-)

    Zajímavý sortiment jsem našla i zde: http://www.romak.cz/. Potřebovali jsme teď vyrobit záchytnou síť na schodiště kvůli dětem a objednávali jsme zde, při té příležitosti jsem si zde objednávala (kvůli poštovného) také. Zatím ale nemohu vyloženě doporučit, objednávku jsme teprve zadali.

    Jinak - bude mi ctí zařadit se se svým blogem mezi Té oblíbené :-) Marně Tě však hledám mezi svými pravidelnými čtenáři - že bys bylo INKOGNITO? :-)

    Toto je asi má nejdelší odpověď na komentář :-)))

    Krásný letní den

    Anička

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Aničko bedýnka je úasnáchtěla jsem zkoušet pleteni z papíru ale provázky mne učarovaly je to něco jiného a to podšití k tomu to úplně zvedne.Prosím můžeš napsat jméno toho provázku a jaká byla spotřeba děkuji a měj se pohádkově!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luďko, těší mne, že se Ti má recyklace krabice v novou bedýnku líbí :-) Provázek jsem použila obyčejný jutový, od výrobce JUTA, koupíš v každém papírnictví - jde přesně o tento: http://www.rafoshop.cz/provazky--gumicky--vlasce--pecet--vosk/provazek-100g--prirodni--jutovy. Prodává se v různých gramážích. Spotřeba na mou bedýnku - už přesně nevím, ale minimálně jedno 100gramové klubko to určitě bude, spíš trochu více, cca 2 klubka.

      Vymazat
  8. To je krása, to musím vyzkoušet:).
    Krásný den,
    Karolina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karolíno, díky za návštěvu mého blogu (s dovolením taky nakouknu) i krásný komentář :-) Protože, co je člověku větší pochvalou než to, že se něco, co sám vytvoří, stane inspirací někomu dalšímu? :-))

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna