sobota 12. ledna 2013

Neuvěřitelné se stalo skutkem ... po více než devíti letech dokončena křížková výšivka lesní víly!


Ano, je to opravdu tak. Po více než devíti letech, kdy jsem poprvé vzala do rukou jehlu, nahodila bavlnku a začala na kruhu vyšívat výšivku lesní víly křížkovým stehem podle nádherné předlohy časopisu nesoucího mé jméno, mohu dnes konečně prohlásit: "JE HOTOVO!". 

Ty pocity, které teď zažívám, by se daly srovnat asi jen s výstupem na nejvyšší horu světa :-)) 

A opět jsem si byla hlavou do zdi za to, jaký jsem byla před těmi lety skrblík a šetřila na látce. Pěkně se mi to vymstilo (a možná ještě vymstí při šití polštářku, jehož bude výšivka součástí). Musela jsem část výšivky zredukovat, abych se na tu "pidilátečku" vůbec s výšivkou vlezla. Ale ten, kdo neviděl předlohu, by podle mě ani nepoznal, že na mé hotové výšivce něco chybí. Kytiček i jablíček je tam i tak až nad hlavu...

Teď nastříhat látku (asi jarně zelenkavou s bílými puntíky, která bude pěkně ladit Viki v pokojíčku k naposledy ušitému povlaku v růžové barvě, i když tmavě zelená by možná byla ještě lepší...), sešít, prověřit, zda jsem od minula nezapomněla, co jsem se naučila, a po vyžehlení nechat pěkně zabydlet u Viki :-)
















Dnes jsem měla konečně pocit, že dorazila ta správná "ladovská" zima. Využili jsme nádherného slunečného počasí a vyrazili s Viki a našim tatínkem nejdřív na boby a pak na dlouhou procházku vedoucí lesíkem a kolem potůčku. Byl to balzám na duši (pro tělo po těch trochu lenošivých vánočních svátcích spíš pěkná makačka...). Snad už sníh konečně vydrží déle...


Krásný den i do Vašich obydlí a jejich okolí

Anička























































PS: a nejen já činím neuvěřitelné skutky... Před pár dny se mi má nejmladší sestra ozvala, že rozlouskla ten tak dlouho nerozlousknutelný oříšek týkající se praktické realizace návodu na háčkované kulaté prostírání z provázků, které jsme zveřejnily na mimibazaru i na tomto blogu (viz zde: http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2012/11/prosba-o-radu-vyzva-pro-vsechny-co.html).  Prý je to tak jednoduché, že se jí z toho chce plakat, že na to nepřišla dříve... Ale kolik šikulek už si na tom vylámalo zuby! :-) Až mi ukáže jak na to, napíšu víc (pokud to tedy půjde popsat slovy, případně fotodokumentací).

2 komentáře:

  1. Týýý brďo... fakt devět let?? Tak tomu říkám trpělivost!

    OdpovědětVymazat
  2. Devět let vyšívat jeden motiv - tak to bych nevydržela ani náhodou :-) Před devíti lety jsem začala poprvé a poté, co jsem vyšila ani ne čtvrtinu, jsem práci odložila na neurčito... a dotáhla ten zbytek až po devíti letech, ale zato za týden :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna